Behov for nytænkning af studieboliger

Der er pres på boligmarkederne i studiebyerne. Konkurrencen Sleep Tight på innovationsplatformen Innosite.dk efterspørger gode ideer til, hvordan man kan tænke boliger til studerende på en ny måde.
Ny rekord i studieoptag sætter pres på boligmarkederne i de store byer. En ny konkurrence skal nytænke begrebet studiebolig.
Ny rekord i studieoptag sætter pres på boligmarkederne i de store byer. En ny konkurrence skal nytænke begrebet studiebolig.

Studiebyerne København, Aarhus og Aalborg er gået sammen med White Arkitekter om at lave en konkurrence på innovationsplatformen Innosite.dk. Der er nemlig brug for kreative ideer til, hvordan man kan gentænke boliger til studerende på forskellige vis.

Studieboligudfordringen er i høj grad en kompleks størrelse, der varierer fra kommune til kommune, og som både indbefatter pladsmangel, efterspørgselsboom lige op til studiestart, kvadratmeterpriser osv.

Kommunerne lytter

De tre byer arbejder allerede med forskellige løsninger på problemet. F.eks. har Aarhus kommune i samarbejde med Studenterhus Aarhus etableret “Startup Housing Aarhus”, der tilbyder midlertidige bomuligheder til studerende omkring studiestart. Her kan man bo i en beboelsesvogn på godsbanearealerne i midtbyen.

I København udlejer kommunen i samarbejde med KAB en række tomme ældreboliger til studerende på bl.a. Vesterbro, Christianshavn og Nørrebro.

– Vi har fuldt tryk på byggeriet af ungdomsboliger i København – senest i forbindelse med vores budget for 2015, hvor vi har lagt op til at bygge 625 flere ungdomsboliger. Der er ingen tvivl om, at det bliver en stor udfordring, at skaffe boliger til alle de ekstra studerende, som kommer til København i løbet af de kommende år. Derfor lytter jeg gerne til alle gode ideer, som kan hjælpe med til at skaffe flere boliger, siger overborgmester Fransk Jensen.

Alle kan bidrage

Med konkurrencen Sleep Tight opfordres alle interesserede til at komme med ideer til, hvordan den tilbagevendende studieboligudfordring i byerne kan løses. Skal man bo flere studerende sammen? Tænke i alternative boformer og f.eks. lade de studerende bo i husbåde? Eller kan man bygge nye boliger hurtigt og billigt – men også bæredygtigt?

Alle kreative ideer er velkomne, og måske har særligt de studerende selv nogle gode ideer til anderledes måder at tænke studieboliger på.

Vinderideerne vil blive præmieret med en samlet sum på 45.000kr. og præsenterede i en mobil pavillon skabt af White Arkitekter, der vil rejse rundt til de danske studiebyer.

Relateret indhold