Tomme lagerbygninger ofte utidssvarende

Kubikmeter er vigtigere end kvadratmeter i logistikejendomme.
I logistik- og lagerejendomme er det kubikmeterne og ikke kvadratmeterne, der er afgørende for lejens størrelse. Foto: Colourbox.
I logistik- og lagerejendomme er det kubikmeterne og ikke kvadratmeterne, der er afgørende for lejens størrelse. Foto: Colourbox.

Mange logistikejendomme står tomme, fordi ejendommene ikke lever op til de moderne krav der stilles til nutidens logistikejendomme.

– De fleste brugere af disse ejendomme kalkulerer med omkostningerne per palleplads, men lejeprisen bliver i mange tilfælde fastsat ud fra en kvadratmeterpris uden særskilt hensynstagen til den præcise lastehøjde, siger Claus Obel Skovgaard, indehaver af home Erhvervscenter København.

Højden er afgørende

– Og lastehøjden er afgørende. Hvis man kan laste i tre reolhøjder i stedet for to, er det en kæmpegevinst, men tit er der ikke taget højde for det i lejen. Udlejeren af en ejendom, hvor der ikke kan lastes så højt, forventer at kunne opnå samme leje, som en anden udlejer, hvis ejendom har en bedre lastehøjde, siger han.

Hvis en logistikejendom ikke har en ‘god’ loftshøjde, kan det være en god ide at overveje at bygge en ny og mere nutidig ejendom, der imødekommer både de krav der stilles til denne type ejendomme i dag, men også fremover.

– En sådan investering kan hurtigt kapitalisere sig i kraft af højere udnyttelsesgrad for brugeren, og bedre udlejningsmuligheder for ejeren, siger Claus Obel Skovgaard.

Relateret indhold