Byggeoverenskomst kan nu findes på app

Samarbejde mellem 3F og Dansk Håndværk om overenskomst-app gør det lettere for både arbejdsgivere og lønmodtagere at bruge deres overenskomst, uanset hvor de befinder sig.
Arbejdsgivere og medarbejdere kan fremover bruge den nye app til at få  helt styr på, hvad overenskomsten siger. Foto: Colourbox.
Arbejdsgivere og medarbejdere kan fremover bruge den nye app til at få helt styr på, hvad overenskomsten siger. Foto: Colourbox.

Når arbejdsgivere fra Dansk Håndværk og byggearbejderne i 3F fremover mangler oplysninger om overenskomsten, behøver de blot at tage deres mobiltelefon frem og trykke på en app for at hente de ønskede oplysninger.

Det gælder i øvrigt også foran en pc eller på en tablet, uanset om det er på byggepladsen, på kontoret eller hjemme i sofaen.

Fremover kan arbejdsgiver og medarbejder lynhurtigt finde svaret, hvis blot én af dem har en mobiltelefon. På den måde kan man undgå en unødvendig diskussion eller tvivl, som ingen har nytte af.

Morten Frihagen Direktør, Dansk Håndværk

– Vi har besluttet at lade den digitale tidsalder holde sit indtog. Oplysningerne skal være lettilgængelige, og man skal ikke rende rundt med en fysisk bog, når der er mulighed for på en hurtig og nem måde at hente informationerne, siger direktør Morten Frihagen fra Dansk Håndværk til Dagens Byggeri.

Positiv feedback

Den nye app er udviklet i samarbejde med 3F og gør det muligt hurtigt at slå aftalerne op, hvis der opstår tvivl. Morten Frihagen understreger dog, at der samtidig er sørget for ikke at udelukke dem, der vil hente oplysningerne, som de har gjort hidtil:

– Vi kan se, at flere og flere af vore medlemmer tager it til sig, og vi har allerede fået en del positive tilkendegivelser fra medlemmerne. Den nye app indeholder også de nødvendige kontaktinformationer til organisationer og relevante oplysninger om eksempelvis hjælp i forbindelse med arbejdsmiljø samt links til Arbejdstilsynet. Fremover kan arbejdsgiver og medarbejder lynhurtigt finde svaret, hvis blot én af dem har en mobiltelefon. På den måde kan man undgå en unødvendig diskussion eller tvivl, som ingen har nytte af, slutter Morten Frihagen.

Appen er lavet, så den løbende kan udbygges, og den indeholder allerede en søgbar side om efteruddannelse. Den giver brugeren mulighed for nemt og hurtigt at finde relevante efteruddannelsestilbud i nærområdet.

Relateret indhold