NCC går efter guldet i nyt domicil

NCC er flyttet i nye omgivelser i Gladsaxe Company House, der forventes at opnå topkarakter efter certificeringsnormen DGNB.
NCC bliver selv hovedlejer i det nye Company House. Foto: NCC.
NCC bliver selv hovedlejer i det nye Company House. Foto: NCC.

Om Gladsaxe Company House

  • 15.400 kvm.
  • Mellem 3-400 medarbejdere fra NCC vil have deres daglige gang i huset
  • Ca. 3.500 kvm kontorer er ledige, men der er dialog med flere interesserede lejere
  • NCC har tidligere opført 15 Company Houses – Gladsaxe Company House er således det 16. i landet.
  • Købt af PensionDanmark
  • Opført af NCC Construction Danmark A/S
  • Udviklet af NCC Property Development A/S
  • Tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter
  • Miljøcertificeres som DGNB Guld

Bæredygtige kontorbyggerier i version 2.0 handler ikke kun om bedre miljø. Lige så vigtigt er de sociale aspekter; at byggeriet er så rart at være i, at arbejdsglæden højnes og sygefraværet sænkes. Derfor er elementer som god ventilation, godt lys og behagelige temperaturer og lavt støjniveau meget vigtigt.

I DGNB certificeringen, der tildeles af non-profit organisationen Green Building Council Denmark, er teknologi, proces og placering føjet til de tre klassiske bæredygtigheds-aspekter: miljø, økonomi og det sociale.

Med NCC har vi fået en solid lejer, der vil få selskab af andre lejere fremover. Samlet set vil denne ejendomsinvestering derfor give medlemmerne et godt afkast.

Adm. direktør Torben Möger Pedersen PensionDanmark

– Vi har skabt et hus, der sætter nye standarder for bæredygtigt kontorbyggeri, hvilket er helt i tråd med vores vision om at forny branchen og levere ekstraordinære bæredygtige løsninger. Derudover glæder vi os over selv at kunne høste de mange fordele, der er ved at bo i et sundt og bæredygtigt hus, siger adm. direktør for NCC Construction Danmark A/S, Klaus Kaae.

Også sociale kriterier

I miljøcertificeringen DGNB tæller de sociale kriterier lige så meget som miljøet, når et byggeri skal certificeres. Det gør bæredygtigheds-dagsordenen bredere end blot at handle om miljø og energi.

– De sociale kriterier i DGNB-certificeringen dækker mange vigtige tiltag. I Gladsaxe Company House er det for eksempel et godt indeklima og god akustik, der kan øge produktiviteten og nedsætte antallet af sygedage. Gladsaxe Company House er også udstyret med hjertestartere og videoovervågning, der giver øget tryghed, ligesom det er udført med materialer, der bidrager til et godt indeklima, og har overdækket cykelparkering og mulighed for bad og omklædning til cyklister og motionister, fortæller senior bæredygtighedschef i NCC Construction, Vibeke Grupe Larsen.

Forventer DGNB-guld

I Gladsaxe Company House serverer kantinen sund og gerne økologisk mad efter et koncept formuleret af en diætist. Et tiltag, der ikke er taget for at score points, for det indgår ikke i certificeringen, men sammen med fitness-rum og grønne omgivelser, er det trivselsfaktorer, der skal gøre det nemmere for medarbejderne at spise og leve sundt.

Også PensionDanmark, som ejer det bæredygtige kontorhus, byder NCC velkommen I de nye omgivelser.

– Vi er glade for, at Gladsaxe Company House nu står klar, og at vi kan byde velkommen til NCC. Der er tale om et enestående og attraktivt kontorhus. Det forventes at opnå certificeringen DGNB Guld som det første kontorhus herhjemme, og bæredygtigheden er dermed helt i top. Desuden er beliggenheden god, og med NCC har vi fået en solid lejer, der vil få selskab af andre lejere fremover. Samlet set vil denne ejendomsinvestering derfor give medlemmerne et godt afkast i en lang årrække, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Trivsel er i et nøgleord i den nye bygning. Foto: NCC.
Trivsel er i et nøgleord i den nye bygning. Foto: NCC.
Foto: NCC.
Foto: NCC.

Relateret indhold