Dansk deltagelse på international vandkonference

Flere danske virksomheder var repræsenteret til dette års Singapore International Water Week. Den danske deltagelse kan åbne op for mere samarbejde, mener Dansk Industri.
Singapore var omdrejningspunktet, da Singapore International Water Week løb af stablen tidligere på måneden. Foto: Colourbox.
Singapore var omdrejningspunktet, da Singapore International Water Week løb af stablen tidligere på måneden. Foto: Colourbox.

Det var blandt andre danske virksomheder som Kamstrup, der arbejder med intelligent forbrugsmåling, Rambøll, der står bag Danmarks største klimatilpasningsprojekt og Biokube, der producerer minirensningsanlæg, som var repræsenteret ved dette års Singapore International Water Week midt i juli.

Konferencen er en international platform, der afholdes sammen med World Cities Summit og CleanEnviro Summit. Konferencen har fokus på vand, og alt fra delegerede på regeringsniveau, internationale organisationer, erhvervslivet samt den akademiske sektor var repræsenteret på konferencen.

Udover førnævnte virksomheder deltog også en række danske repræsentanter på den såkaldte virksomhedsbazar i løbet af konferencedagene, heriblandt DHI, Vand i Byer, Gate 21 og Quercus Group.

Globalt samarbejde

Ifølge Dansk Industri er konferencen et oplagt mål for danske virksomheder til at starte et større samarbejde op med det såkaldte Living Lab i Singapore, som for eksempel kan gøre det muligt at teste pilotprojekter i samarbejde med Singapores offentlige myndigheder.

De såkaldte Living Labs skal således give de danske virksomheder mulighed for at udforske de singaporeanske interesser og i sidste ende åbne døre for en øget dansk eksport, skriver Dansk Industri.

Det er blandt andet emner som vandressourceforvaltning, vandforsyning, afløbssystemer og spildevandsrensning, der diskuteres på den årlige vandkonference i Singapore.

Relateret indhold