Voldsanmeldelse af metro-leder

Et rustent søm gennem hånden efterfulgt af en dødstrussel blev resultatet af snak om betonarmering på metrobyggeriet.
En byggeleder fra CMT er blevet anmeldt for vold. Arkivfoto: Metroselskabet.
En byggeleder fra CMT er blevet anmeldt for vold. Arkivfoto: Metroselskabet.

Hvis anklagerne er sande, ser det ikke så godt ud for en byggeleder fra den italienske hovedentreprenør på metrobyggeriet. En portugisisk betonarbejder har nemlig anklaget byggelederen for at have banket betonarbejderens hånd ind i et brædt, hvor der sad et rustent søm. Hånden blev spiddet fa sømmet, og efterfølgende blev protugiseren slæbt hen til en dyb skakt, hvor byggelederen angiveligt holdt ham i kraven og truede med at smide ham ned – efterfulgt af truslen “Jeg slår dig fan’me ihjel”. Det skriver Avisen.dk.

Episoden er blevet meldt til politiet, og den portugisiske betonarbejder er efter sigende skræmt fra vid og sans. Han har dog ikke ønsket at stå frem.

Kendt for voldelig adfærd

Metroselskabet har ingen kommentarer til sagen, før politiet har afsluttet efterforskningen.

– Hvis det viser sig, at der er hold i politianmeldelsen, er det meget alvorligt, siger kommunikationschef Lise Hein til Avsien.dk.

Den voldelige adfærd fra byggelederen er ifølge 3F og en anden – og anonym – portugisisk betonarbejder, som avisen har været i kontakt med, desværre ikke noget enkeltstående tilfælde. Han skal således være kendt for et iltert temperement og decideret voldelig adfærd.

CMT, som det italienske selskab hedder, vil ikke udtale sig konkret om sagen på nuværende tidspunkt.

– Vi tager afstand fra enhver form for vold, det skal ikke finde sted. Af hensyn til alle parter kan vi ikke udtale os om, hvad der måtte være sket, så længe politiet efterforsker sagen. Men skulle der være kød på den anmeldelse, er det selvfølgelig alvorligt, siger kommunikationschef Jens Munch.

Relateret indhold