”Et skoleeksempel”: Østjysk landsby får tilført lejeboliger

Lokalområdet i Ølsted har længe efterspurgt nye lejeboliger. De kommer nu og forbedrer dermed byens muligheder for at fastholde borgerne.
Det er planen at opføre 15 nye lejeboliger på to adresser.

I 2023 blev der bygget over 500 nye boliger i Hedensted Kommune, og udviklingen fortsætter nu i landsbyen Ølsted med lidt under 1.000 indbyggere, hvor der de senere år i forvejen er tilføjet flere nyopførte parcelhuse.

Kommunen har nemlig solgt området ved Bottrupvej 13D og 13E til CM Invest Holding, som har til hensigt at opføre omkring 15 lejeboliger midt i byen.

Læs også

Lynopfører 13.000 kvm lagerbygning til stålgrossist

– Nye boliger gør altid godt i et lokalsamfund, for det bringer mere liv og ny dynamik til en by som Ølsted, siger borgmester Ole Vind, Hedensted Kommune.

I dag står et gammel klubhus på matriklen, men det skal der laves om på.

Han tilføjer:

– Lejeboligerne ændrer også boligsammensætning, så der i fremtiden vil være endnu bedre muligheder for at blive i byen – også hvis ens livssituation ændrer sig. Jeg er ikke i tvivl om, at det vil mærkes lokalt, og det er jeg rigtig glad for.

Læs også

Sjællandsk økolandsby sætter social bæredygtighed i scene

Salget af den konkrete grund sker efter henvendelse fra Ølsted Borgerforening, Ølsted Idrætsforening, Ølsted Lokalråd og Grundejerforeningen, hvor interessen for at bygge flere lejeboliger på netop de solgte matrikler blev taget op:

– Dette er jo et skoleeksempel på, hvordan byudvikling kan ske i samarbejde med lokale ønsker og håb, samtidig med at det taler ind i en kommunal strategi med flere boligbyggerier i en kommune, der generelt har vokseværk, siger Ole Vind.

Relateret indhold