Teknikentreprenør har styr på forretningen – og områder i udvikling

Wicotec Kirkebjerg vækster på toplinjen, fastholder indtjeningsniveauet, og så oplever virksomheden generelt stor interesse fra markedet, fortæller direktøren.
Adm. direktør i Wicotec Kirkebjerg, Brian Ludvigsen.
Adm. direktør i Wicotec Kirkebjerg, Brian Ludvigsen.

I årsregnskab for det skæve regnskabsår 2022/23 lander Wicotec Kirkebjerg-koncernen en omsætning på 2,5 mia. kroner – EBIT udgør 78,5 mio. kroner (3,1 % af årets omsætning), og det er på niveau med sidste år:

– Vi er vækstet på toplinjen og fastholder vores indtjeningsniveau, og det er vi stolte af. De for os relevante markeder er præget af høj aktivitet, og vi oplever en stor efterspørgsel på vores kompetencer, siger adm. direktør i Wicotec Kirkebjerg, Brian Ludvigsen.

Store projekter afleveret og startet op

I regnskabsåret har virksomheden afleveret projekt som bl.a. Danske Banks nye domicil på Postgrunden i København, et nyt hovedsæde til Chr. Hansen i Hørsholm og boligtårnet Light House i Aarhus.

Læs også: Stopper som CEO – større rokade i DS Gruppen

I det igangværende regnskabsår er blevet fokuseret på projekter som Nyt Hospital Nordsjælland, Mary Elizabeths Hospital, ligesom fjernvarme og anlæg også er områder, der fylder i ordrebogen, fortæller Brian Ludvigsen:

– Vi har afleveret store projekter i regnskabsåret, og vi har startet nye op. Der er stabil udvikling i vores basisforretning, og vi har sat gang i nye forretningsområder som industrielle varmepumper og el-infrastruktur.

Læs også: Byggeriet trækker importen til sig – og bruger flere leverandører

– Vores hovedfokus er drive en lønsom forretning samt fastholde og løfte det indtjeningsniveau, vi har leveret i sidste og dette regnskabsår, tilføjer han.

Service og installation oplever stor aktivitet

Brian Ludvigsen fortæller videre, at Wicotec Kirkebjerg også inden for service og installation oplever stor aktivitet og efterspørgsel på ydelser, særligt inden for sundhedssektoren, universitet og undervisning samt i industrien:

– Her efterspørger markedet særligt løsninger til energieffektiviseringer og grøn omstilling, som er områder, hvor vi konkret kan rådgive vores kunder om de rette løsninger og efterfølgende levere en korrekt og kvalitetssikret ydelse.

Forventer lille vækst

For regnskabsåret 2023/24 forventes en omsætning i niveauet 2,5 til 2,8 mia. kroner og en margin for resultat før skat (EBIT) i niveauet 3-4 %.

I oktober 2023 opkøbte Wicotec Kirkebjerg virksomheden MD Rustfri, og aktiviteterne her ventes at bidrage positivt i det kommende regnskabsår.

MD Rustfri er specialiseret inden for pharmaindustriens Clean Utility-område med kunder som Novo Nordisk, Bavarian Nordic, Lundbeck og Fujifilm.

Relateret indhold