Nyt forsikringsdomicil i Cortex Park får et grønt skær

GF Forsikrings nye domicil i Cortex Park i Odense skal opfylde klassificeringskravene i EU-taksonomiens artikel 7,1. I opførelsen tages hensyn til bl.a. vandressourcer, biodiversitet og klima.
Visualisering af domicil i seks etager over jorden. Der ses en tagterrasse på toppen. En kvinde i gråt jakkesæt med en taske i hånden er på vej derhen
GF Huset skal både opfylde kravene i EU-taksonomiens artikel 7,1. og opføres til DGNB Guld. Visualisering: PLH Arkitekter

Om ca. to år kan medarbejderne i GF Forsikring i Odense indtage det nye domicil, som totalentreprenøren Raundahl & Moesby netop er gået i gang med at opføre på byggefelt 2 i Cortex Park. Ejendommen bliver på i alt 16.200 kvm, hvoraf 3.400 af dem er kælder med ca. 80 p-pladser.

EU-taksonomiforordning Artikel 7.1 – Opførelse af nye bygninger

EU-taksonomien består af seks miljømål, der er skabt med henblik på at bestemme, om økonomiske aktiviteter faktisk er miljømæssigt bæredygtige når de investeres i og ikke skader miljøet i højere omfang end de bidrager til miljømålene.

For at opnå taksonomi compliance er det et krav at man ikke yder væsentlig skade til nogen af miljømålene.

De seks miljømål i EU-taksonomiforordningens Artikel 7.1 er:

  • Modvirkning af klimaændringer
  • Tilpasning til klimaændringer
  • Bæredygtig udnyttelse og beskyttelse af vand- og havressourcer
  • Overgang til cirkulær økonomi og genanvendelse af affald
  • Forebyggelse og bekæmpelse af forurening
  • Beskyttelse og genopretning af biodiversitet og økosystemer

Kilde: taksonomiportalen.dk

Bygningen, der får navnet GF Huset, udføres som atriumhus med en stor trappe i den vestlige ende. Udover lyse og luftige kontorområder, mødelokaler, stillerum og lounges vil hver etage indeholde to caféområder, hvor medarbejdere kan mødes uformelt med kollegaer, udføre touch down-arbejde, nyde en forfriskning eller tage et velfortjent hvil på en af etagens altaner. Dertil etableres tagterrasse på tagetagen.

Partner i PLH Arkitekter, Lars Toksvig, fortæller:

– Her er i særklasse tale om et hus, hvor dynamisk åbenhed, kvalitetsbevidste materialevalg og et ansvarligt fokus på bæredygtige løsninger går op i en højere enhed. Det hele forenet af let og elegant arkitektur med klare, nordiske referencer. Her afspejles GF’s værdier, strategi og visuelle identitet, samtidig med at medarbejderne får inspirerende, stimulerende rammer at færdes i.

Et imponerende hovedkvarter

Bygherre er AP Ejendomme, men Raundahl & Moesby har bidraget til udviklingen af det nye domicil. Begge parter har haft en stærk vilje til at søge innovative løsninger, fortæller CEO i Raundahl & Moesby, Carsten Raundahl:

– På GF Huset er der blandt andet lagt stor vægt på at udvikle en ejendom, der lever op til de nyeste standarder i byggebranchen indenfor bæredygtighed og den grønne omstilling (…). På dette byggeprojekt kan vi virkelig bringe vores special-kompetencer i spil med løsninger, der opfylder klassificeringskravene i EU-taksonomiens artikel 7,1. Jeg er overbevist om at GF Forsikring får et imponerende hovedkvarter til stor glæde for deres medarbejdere.

Ambitiøst klassifikationssystem

Cortex Park er de sidste ca. 10 år udviklet til et attraktivt bolig- og erhvervsområde. Flere af de opførte domiciler og flerbrugerhuse er DGNB Guld-certificerede. Bl.a. de to kontordomiciler, som totalentreprenør H. Skjøde Knudsen har opført for PFA Ejendomme. Se herunder:

Læs også

Lokal entreprenør har første af to PFA-domiciler klar

Også GF Huset forventes at modtage en DGNB Guld-certificering. Undervejs har der bl.a. været fokus på CO2-belastning og sociale hensyn i projektet. Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, siger:

– Vi er stolte af at kunne bidrage til den fortsatte udvikling af Odense med et så ambitiøst og fremtidssikret byggeri. Det nye domicil til GF Forsikring bliver ikke kun moderne, men kommer også til at leve op til nogle af de højeste standarder i branchen. Det er for eksempel et formuleret mål, at byggeriet skal klassificeres efter den nye EU-taksonomiforordning Artikel 7.1, hvilket betyder, at der arbejdes efter et meget ambitiøst klassifikationssystem.

Får mere plads

For den kommende lejer GF Forsikring betyder det nye domicil, at selskabet fortsat vil have base i Odense. Selskabet har haft sin base i byen siden 1967. For nuværende holder selskabet til på Jernbanevej i Odense NV, men her er pladsen blevet for trang.

Læs også

Brødre så lyset: Overtager belysningsvirksomhed fra faderen

– Med den nye placering får vi ud over mere plads også lettere adgang til både motorvej og offentlig transport. Og med det nye GF-hus får vi mulighed for en mere fleksibel indretning, som både vil komme medarbejderne og husets gæster til gode, siger administrerende direktør i GF Forsikring, Mark Palmberg.

Relateret indhold