Top10: Mest læste artikler i september

En konkurs og en direktør der rammes af eftervirkninger efter 'Den Sorte Svane' blander sig med flere interessante byggeprojekter på denne måneds Top10-liste.
Visualisering af den hvide bygning med Akvariet over indgangens glasdøre. Over ses eb blå søhest. Bygningen er helt hvid i forskudte planer og højder fra 1 til 4 etager. Foran ses en familie med to børn
Nyheden om transformationen af den tidligere akvarieejendom i Charlottenlund er mest læst på Dagens Byggeri i september. Bygningen omdannes til kulturhus. Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Der er masser af spændende projekter nævnt på listen over de ti mest læste artikler på Dagens Byggeri i september.

Helt i top finder vi bl.a. det tidligere akvarium i Charlottenlund, som CEO og stifter af Saxo Bank, Kim Fournais, vil omdanne til en slags kulturhus med fitness, café, restauranter, udstillingsbygning samt plads til kunst, teater, performances, koncerter, konferencer mv.

Luftfoto af Nordø.
Artiklen om, at Pihl & Søn nu vil lægge billet ind på flere mindre entrepriser var den femte mest læste artikel i september. Arkivfoto af Nordø

Også de 110 nye lejligheder i Gasværkskarréen på Østerbro i København har der været stor interesse for at læse. Måske er det fordi bygningen, der er tegnet af Cobe, er inspireret af det ikoniske Østre Gasværk?

En artikel fra juni om de 10 nye metrostationer på den kommende metrolinje M5 var også på de lignende Top10-lister i juni og august. Den har der været ny interesse for i september. Den er formentlig blevet genlæst i forbindelse med, at Rambøll og Systra er udpeget som rådgivere på M5. Se herunder.

Læs også

Metrorådgivere skal få en grønnere M5 op at køre

Endnu et interessant byggeri kommer ind på listens 10. plads. Det er Nreps bolig- og hotelkoncept Noli, der denne gang opføres i Ørestad. Den 12.800 kvm ejendom bygges af træmoduler til DGNB Guld.

Læs eller genlæs artiklerne her. Alle artikler åbner i en ny fane:

1. Saxo-CEO køber gammelt akvarie: Vil sætte sit eget præg på projektet
2. Tømrerfirma konkurs – efterlader to ufærdige projekter
3. Rejsegilde for 110 nye lejligheder på Østerbro
4. Største stigning i 20 år: Nu presser lønnen byggeomkostningerne op
5. Pihl & Søn øger fokus på mindre entrepriser – opgiver ikke megaprojekter
6. Efter ‘Den Sorte Svane’: Direktør stopper i ejendomsselskab
7. Nyt navn: Anlægsgartnergigant vil sætte tonen for fremtidens landskab
8. Meget mere metro: Mød M5 med 10 nye stationer
9. KAB’s rammeaftale op til 150 mio. kr. er på plads
10 Træmoduler skal danne rammen om 341 nye lejligheder i Ørestad

Relateret indhold