Attraktivt søområde får 52 nye boliger

Byrådet i Køge Kommune har godkendt lokalplanen for 52 nye boliger ikke langt fra Kimmerslev Sø i Borup. Et grønt område vil skærme eksisterende boligområde fra det nye.
Visualisering af et boligområde hvor boligerne er i røde teglsten. Foran boligerne holder biler parkeret på lyse fliser. Der er træer i midten af p-pladsen og flere store græsplæner
De ca. 52 boliger kan maksimalt opføres i to etager, mens fælleshuset skal være i én etage. Veje og stier er indpasset i området og udformes, så der skabes en naturlig fartdæmpning. Forslag til, hvordan bebyggelsen kan se ud, stammer fra lokalplanen.

Ca. 52 boliger på mellem ca. 68-100 kvm samt et fælleshus på ca. 170 kvm ser ud til at være på vej på et areal ved Kimmerslevvej i Borup i Køge Kommune. Byrådet har godkendt lokalplanen for de fire byggefelter, der ligger i nærheden af Kimmerslev Sø.

Læs også

Nyt stenrev skal forbedre biodiversiteten i Køge Bugt

De nye boliger skal hænge arkitektonisk sammen med området og skal derfor opføres i materialer som træ, natursten og tegl. Fælleshuset må opføres i én etage, mens øvrig bebyggelse må opføres i op til to etager.

Der lægges vægt på, at de valgte materialer skal sikre bebyggelsens arkitektoniske udtryk over tid. Variationen mellem de enkelte bygninger skal derfor kun bero på variationen i byggeriets farver.

Visualisering af biler foran røde boliger set fra en anden vinkel. Der er også træer og sorte, slanke lysmaster med lys i den øverste tredjedel
Boligernes facader skal fremstå i tegl, teglskaller eller træ. Træbeklædning skal fremstå ubehandlet i træets naturlige farver eller malet i jordfarver. Andre materialer er tilladt på 10 % af facaden. Forslag til, hvordan bebyggelsen kan se ud, stammer fra lokalplanen.

Grønt bælte

På baggrund af de indkomne høringssvar til den nye lokalplan er det besluttet, det 15-20 meter brede beplantningsbælte i områdets nordlige ende, der ligger mod et allerede eksisterende boligområde, så vidt muligt skal bevares. Det skal også enkelte af de største træer.

Samtidig skal der i det grønne bælt være lysninger til b.la. legeplads, stier og andre former for ophold. Der skal bl.a. etableres tre stier gennem beplantningsbæltet til den eksisterende grønne kile. Der etableres sti til den grønne korridor, der giver adgang til de eksisterende stisystemer herunder til Kimmerslev sø.

Borgmester Marie Stærke siger:

Læs også

Top10:  Logistik- og lagerbyggerier – igangværende

– Vi står med en plan, som både gør det meget attraktivt for kommende beboere at bosætte sig i området ved Kimmerslevvej og som samtidig tager højde for, at området i dag bruges rekreativt af mange af de nuværende beboere. Det er klart, at der går noget areal fra, når man skal bygge nye boliger, så jeg er glad for, at vi samtidig har reserveret plads til områder med plads til natur og fællesskab.

Der er i området indpasset grønne områder til afledning og nedsivning af regnvand (LAR-anlæg). De lokale regnvandsanlæg er så vidt muligt indpasset, hvor der i forvejen er lavninger eller vådområder i terrænet. De grønne arealer indrettes, så håndteringen af regnvand også kan fungere som et rekreativt element i området.

Bebyggelsesprocent i området må være på højst 40 %.

Relateret indhold