DS Gruppen udnævner ny ESG- og bæredygtighedschef

Svanborg Gudjonsdottir er udnævnt til ESG- og bæredygtighedschef hos industrikoncernen.
Esg- og bæredygtighedschef i DS Gruppen, Svanborg Gudjonsdottir.
Svanborg Gudjonsdottir kommer fra en stilling som bæredygtighedsansvarlig i DS Stålkonstruktion, som er en del af DS Gruppen. Foto: Annemarie Vestergård Baumann.

Svanborg Gudjonsdottir er udnævnt til ESG- og bæredygtighedschef hos industrikoncernen, DS Gruppen, som producerer og sælger stål- og betonløsninger til byggeriet.

Koncernen har i flere år haft fokus på en miljø- og klimabevidst udvikling, og flere medarbejdere på tværs af organisationen arbejder allerede tæt sammen i bæredygtighedsgruppen, som Svanborg Gudjonsdottir var med til at etablere i sit virke som bæredygtighedsansvarlig i DS Stålkonstruktion, som er en del af DS Gruppen.

Læs også

Stopper som CEO – større rokade i DS Gruppen

Derfor skal udnævnelsen ses som en strategisk, men også en naturlig beslutning, fortæller Co-CEO i DS Gruppen, Morten Kaad:

– Vi er utroligt glade for at byde Svanborg Gudjonsdottir velkommen i DS Gruppen. Hendes dybe viden om ESG og hendes innovative tilgang vil uden tvivl løfte vores arbejde inden for bæredygtighed til nye højder. Svanborg har præcis den vision og de kompetencer, vi har behov for i vores fortsatte bestræbelser på at skabe fremtidens byggeløsninger.

Store udfordringer og muligheder

Foruden baggrunden hos DS Stålkonstruktion har Svanborg Gudjonsdottir som lektor på UCN undervist i energi- og miljøledelse, energiplanlægning, Lean & Green, LCA samt miljøvurdering.

Derudover har hun forsket i bæredygtigt byggeri, Lean & Green samt været med til at udvikle nye uddannelser inden for området på UCN.

Læs også

Køber fabrik – kan nu levere til alle betonbyggerier

I DS Gruppen vil Svanborg Gudjonsdottir overtage det overordnede ansvar for koncernens compliance omkring ESG, hvilket inkluderer både ekstern og intern rapportering i såvel DS Gruppen som i resten af Goldbeck-koncernen.

– Byggebranchen står over for store udfordringer, men også muligheder. Jeg ser frem til fortsat at arbejde tæt sammen med vores bæredygtighedsgruppe, der består af kollegaer fra alle vores selskaber, hvor vi sikrer synergi og implementering af innovative og ansvarlige løsninger til gavn for både virksomheden, vores kunder og klimaet, siger hun.

DS Gruppen beskæftiger ca. 900 medarbejdere.

Relateret indhold