Optimistiske toner på Mipim

Inden den sidste af fire messedage i Cannes lyder der positive toner fra mange deltagere. Efter nogle år med krisespøgelser ser foråret ud til igen at have indfundet sig i ejendomsbranchen.
MT Højgaards koncernchef Torben Biilmann (i midten) på Mipim, her flankeret af direktør Peter Kofoed, Greenland Contractors (til venstre) og direktør Morten G. Fossum, Carlsberg Byen.
MT Højgaards koncernchef Torben Biilmann (i midten) på Mipim, her flankeret af direktør Peter Kofoed, Greenland Contractors (til venstre) og direktør Morten G. Fossum, Carlsberg Byen.

De første dage på Mipim har været præget af masser af godt vejr, men også inde i det luksuriøse Palais des Festivals, hvor messen foregår, har der været forårsstemning.

Den 25. udgave af Mipim har cirka 20.000 deltagere, og mere end 500 kommer med et dansk pas i lommen. For de fleste drejer det sig om at promovere projekter, skabe kontakter og måske især at møde ny mulige samarbejdspartnere, kunder og ikke mindst investorer.

De fleste danske deltagere er repræsententer for banker, investeringsforeninger, erhvervsejendomsmæglere, projektudviklere, entreprenører, arkitekter og andre kreative ide-folk fra den private sektor.

Men gennem årene er også flere og flere offentlige organisationer og politikere begyndt at brugen messen for på den måde at skabe kontakt til investorer og promovere forskellige projekter i de danske byer.

For eksempel har en stribe danske kommunalpolitikere med Københavns overborgmester Frank Jensen i spidsen i år taget turen til det sydfranske. Han stod bag den officielle åbning af den danske fællesstand, der var godt besøgt.

Ifølge Estate Media fremhævede overborgmesteren blandt andet, at København i år er European Green Capital, og at hovedstaden er førende inden for innovation.

Torsdag aften er et af højdepunkterne på Mipim, idet der er Mipim Award Ceremony, hvor tre danske virksomheder er indstillet til at kunne vinde i hver deres kategori.

Læs mere om dette i Dagens Byggeri fredag.

Relateret indhold