Minimal effekt af nye regler mod sene betalinger

Kun hver tyvende SMV'er har oplevet forbedringer efter de nye regler mod sene betalinger. Næsten hver femte oplever stadig senere betalinger fra store kunder, viser en ny undersøgelse fra håndværksrådet.
Nye regler mod sene betalinger har ikke hjulpet, viser undersøgelse fra Håndværksrådet. Foto: Colourbox.
Nye regler mod sene betalinger har ikke hjulpet, viser undersøgelse fra Håndværksrådet. Foto: Colourbox.

Siden indgangen af marts måned 2013 har været ulovligt at betale senere end 60 dage med mindre der er særlige begrundelser. Men de nye regler har ikke ændret meget. Det skriver Håndværksrådet på organisationens hjemmeside.

Første marts sidste år blev reglerne om betalingsfrister ellers ændret, således at betalingsfrister i B2B, der er længere end 60 dage, kræver en særlig begrundelse for at kunne aftales. Ellers er de ulovlige.

De store tryner de små

De danske regler bygger på et EU-direktiv, det såkaldte Late Payment-direktiv, som skal dæmme op mod den stigende tendens til, at store kunder som for eksempel Dong, Carlsberg, TDC og andre venter 90-120 dage med at betale deres små leverandører.

Håndværksrådets undersøgelse viser, at 46 procent af de kunder, der kræver lange betalingsfrister, er store virksomheder, mens kun fire procent er små virksomheder.

Specielt i industrien oplever virksomhederne krav om lange betalingsfrister. Her er det to ud af tre SMV’er, som angiver, at det oftest er de store virksomheder, der stiller dette krav.

Se mere om undersøgelsen her.

Relateret indhold