På toppen: Rains samler 12.000 kvm domicil og lager i Aarhus

Det var afgørende for Rains at forblive i Aarhus og fortsat have kontor, showroom og lager under samme tag. I slutningen af året flytter virksomheden ind i et 12.000 kvm nyt domicil ved Lisbjerg i Aarhus N.
Rains flytter fra et industriområde i Skejby til dette transparente domicil med både kontor og lager på en bakketop i nærheden af Lisbjerg. Fra det nye domicil er der kort rejsetid til både hjertet af Aarhus og motorvejsnettet omkring byen. Visualisering: Sleth Architects
Rains flytter fra et industriområde i Skejby til dette transparente domicil med både kontor og lager på en bakketop i nærheden af Lisbjerg. Fra det nye domicil er der kort rejsetid til både hjertet af Aarhus og motorvejsnettet omkring byen. Visualisering: Sleth Architects

Rains – opførelse af domicil og lager

 • Adresse: Ib Spang Olsens Gade 12, 8200 Aarhus N
 • Supplerende adresse: Lisbjerg Fælled
 • Bygherre: Rains
 • Totalentreprenør: KT Erhvervsbyg
 • Arkitekt: Sleth
 • Rådgiver: Logi Systems
 • Landmåler/Landinspektør: Bjørn Christiansen Landinspektører
 • Byggestart: Januar 2023
 • Forventes færdigt: Q4 2024
 • Anslået budget: 175 mio. kr.
 • Omfang: 12.000 kvm, 3 etager Projektet omfatter opførelse af ca. 6.000 kvm domicil og 6.000 kvm lager.
 • Bæredygtighed: Bygningsreglementets Bygningsklasse 2020, DGNB Guld
 • Kilde: SMART/Byggefakta

Beliggenheden havde topprioritet, da den pt. Skejby-baserede virksomhed Rains, der på bare 12 år er blevet verdenskendt for sine regnjakker og -tasker, skulle finde mere plads til den hastigt voksende virksomhed.

På en bakketop i det nordlige Aarhus tæt på det nyudviklede område Lisbjerg fandt ejendomsmægleren Property Advice den perfekte grund og her kan Rains, der ifølge CVR-registeret har godt 120 medarbejdere, senere på året flytte ind i ét hus på 12.000 kvadratmeter med plads til både administration og lager. Som ønsket.

– Det er helt fundamentalt for os at bygge et hovedkontor, der afspejler vores ambitioner for fremtiden og vores værdier og brand, og som skaber de bedst mulige rammer for, at vi kan blive ved med at udvikle os, siger Daniel Brix Hesselager, stifter og medejer af Rains.

Byggeriet af Rains' nye hovedkontor blev påbegyndt i starten af 2023. Fra de øverste etager kan man udover midtbyen og nordbyen også på en klar dag se Aarhus Bugt i det fjerne. Foto: Property Advice
Byggeriet af Rains’ nye hovedkontor blev påbegyndt i starten af 2023. Fra de øverste etager kan man udover midtbyen og nordbyen også på en klar dag se Aarhus Bugt i det fjerne. Foto: Property Advice

Virksomheden entrerede tidligt i forløbet med Søren Leth fra Sleth Office for architecture and planning og med Per Henriksen fra KT Erhvervsbyg, og i starten af 2023 gik byggeriet i gang.

– En af bygningens egenskaber er, at den kommer til at samle alle organisationens funktioner på tværs. Logistik er en essentiel del af vores forretning, og det er vigtigt at have lageret tæt på kontoret. Det arkitektoniske udtryk giver transparens på tværs af alle områder, så man faktisk kan stå i lageret og se gennem bygningen til administrationen. Der er mange tværgående kig gennem bygningen, som skaber samhørighed i huset, siger Daniel Brix Hesselager.

Bliver fundamentalt anderledes

Efter planen står det nye domicil indflytningsklart ved udgangen af 2024.

– Jeg glæder mig til alle de moderne faciliteter, som ejendommen har. Både for at skabe et arbejdsmiljø med godt indeklima og god akustik, men også fordi det bliver fedt at komme ud i et område med vidder og luft. Med alle de kvaliteter det nu også har, er vi lige nu pakket ind i et industriområde i Skejby. Det bliver fundamentalt anderledes, når vi flytter. Hele organisationen følger med i byggeprocessen, og det er spændende at have noget at se frem til, siger Daniel Brix Hesselager.

Der er mange tværgående kig gennem bygningen skaber samhørighed i huset. Visualisering: Sleth Architects
Der er mange tværgående kig gennem bygningen skaber samhørighed i huset. Visualisering: Sleth Architects

I arbejdet med Rains’ DGNB Guld-certificerede byggeri har der bl.a. været dialog om, hvordan man kan langtidssikre mulighederne i det nye domicil – for eksempel ved allerede nu at undersøge muligheden for at kunne lave et indskudt dæk i det højloftede lager, så nogle af kvadratmeterne kan bruges til kontor.

Relateret indhold