Gulvmaling mod radon

Rockidans vandige epoxymaling nedsætter radongennemtrængning i betongulve.
Påvirkning fra radon er skadeligt både i hjemmet, på arbejdet og i fritiden. Med Rockidans epoxymaling kan betongulve sikres mod den radioaktive gas. Pressefoto.
Påvirkning fra radon er skadeligt både i hjemmet, på arbejdet og i fritiden. Med Rockidans epoxymaling kan betongulve sikres mod den radioaktive gas. Pressefoto.

Der er efterhånden skabt større og større opmærksomhed omkring opstigende radongas fra undergrunden – og ikke mindst hvad der kan gøres for at minimere den sundhedsskadelige påvirkning i både bolig- og erhvervsbyggeri.

Ifølge Rockidan, der ådgiver om og markedsfører systemløsninger til renovering af overflader i bolig og erhvervsbyggeri, indebærer langt de fleste løsninger indbygning af et membranlag, som enten fylder i sig selv, eller som kræver montering eller udlægning af yderligere lag for at skabe en trykstabil gulvflade.

Derfor har Rockidan udviklet den vandige epoxymaling NM 50 Aqua Super, som skal gøre det muligt at nedsætte gennemsivningen af radon til under en tiendedel. Det viser en laboratorietest foretaget på et svensk afprøvningsinstitut, oplyser Rockidan. Her testede man en spånplade malet tre gange med NM 50 Aqua Super. Det oprindelige radonindhold i luften på 2466 Bq blev af spånpladen nedsat til 1752 Bq og yderligere til bare 142 Bq efter 3 gange maling.

NM 50 Aqua Super fremhæves af producenten for a være en stærk industrigulvmaling – som i øvrigt tåler at stå under vand. Den vandige epoxymaling hæfter også til tætglittet beton og sågar fugtige betongulve med helt op til 100 procent relativ fugt.

Relateret indhold