Første spadestik til Bispebjerg

Regionsrådsformand Sofie Hæstorp Andersen tager første spadestik til byggeriet af det nye Bispebjerg den 21. november. Byggeriet forventes at tage 10 år.
Det nye hospital og psykiatri skal bygges i den nordlige del af hospitalsområdet. Det 100 år gamle hospital er fredet og skal renoveres nænsomt. Foto: Dragør Luftfoto.
Det nye hospital og psykiatri skal bygges i den nordlige del af hospitalsområdet. Det 100 år gamle hospital er fredet og skal renoveres nænsomt. Foto: Dragør Luftfoto.

Når Regionsrådsformanden den 21. november klokken 11-12 får Bispebjergs jord under støvlerne, markerer det starten på 10 års byggeri af Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. Alle er velkomne til at kigge forbi festteltet, som bliver placeret på 5. Tværvej bag Akutmodtagelsen.

Arrangementet er et samlet første spadestik for alle delprojekterne i byggeriet, både Akuthus, Ny Psykiatri, Parkeringshus, Laboratorie- og Logistikbygning og renovering af eksisterende bygninger.

– Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg handler i den grad om mere end mursten. Det er et ambitiøst projekt, der bygger et stort, moderne hospital midt i byen, skaber ideelle rammer for psykiatrien og samtidig bevarer og viderefører den historiske, humanistiske arv, siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist, Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler og tilføjer:

– Med projektet udvikler og fremtidssikrer vi hospital og psykiatri ud fra behovet hos patienter og personale. Det nye hospital og psykiatri vil have enestuer, og moderne rammer skal sikre, at den enkelte patient er i centrum.

Skolebørn følger byggeriet

Som et symbol på det 10-årige byggeri har byggeprojektet fået en venskabsklasse: en 0. klasse fra Lundehusskolen, som vil følge byggeriet gennem hele sin skoletid.

– Det er da lidt sjovt at tænke på, at det tager lige så lang tid at bygge vores nye hospital og psykiatri, som det tager at gå igennem folkeskolen. Skoleeleverne vil få et spændende indblik i hospitals- og byggeverdenen, og vi får nogle små ambassadører i lokalsamfundet, konstaterer vicedirektøren.

Relateret indhold