896 elementer lukker over 6.000 m2 facade i Carlsberg Byen

Med alle facadeelementerne monteret på det 80 meter høje Carls Tårn har Pihlkonsortiet sat hak ud fra endnu en milepæl på projektet.
Siden første spadestik i 2021 har projektet udviklet sig fra at være et hul i jorden til i dag at rage 80 meter op i luften. I vinters ramte Carls Tårn nemlig sin fulde højde, da øverste etagedæk blev støbt, og dermed stod det store betonskelet færdigt. Sideløbende med råhusbyggeriet har facademontagen på tårnet været i fuld gang.

Carlsberg Byen er i rivende udvikling, og den historiske bryggerigrund er ved at tage form som en ny, levende bydel med høje tårne, grønne haver, smalle gader og åbne pladser, som danner rammen om boliger, butikker, cafeer, restauranter, kontorer og uddannelses- og kulturinstitutioner.

I et centralt og roligt hjørne af Københavns nye bykvarter opfører Pihlkonsortiet bestående af M.J. Eriksson, LM Byg og Pihl & Søn i totalentreprise et 31.400 m2 stort bolig- og erhvervsbyggeri for Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Byggeriet består af det 80 meter høje Carls Tårn samt karreerne Nebelong Hus og Olivia Hus og rummer 288 nye boliger samt kontorer og butikslejemål. Hertil kommer 210 p-pladser og 1.200 cykelpladser i kælderen.

Læs også

Pihlkonsortiet hejser kransen i Carlsberg Byen

– Vores projekt, Carlsberg Byen BA6V, er en essentiel del af Carlsberg Byens fuldendelse, og vi er utroligt stolte over at medvirke til udviklingen af Københavns nye bydel og sætte vores aftryk på det historiske område, siger adm. direktør Frank Aarslew-Jensen, Pihl & Søn.

Byggeri skal certificeres med DGNB Guld, og i februar 2024 blev projektet offentligt på Rådet For Bæredygtigt Byggeris hjemmeside.

Han tilføjer:

– Det er en fornøjelse at se, hvordan Carls Tårn nu har indtaget sin plads og flot blender ind i den Københavnske skyline.

Standartelement på 600 kg og ny skyline

Arkitekturen bag Carls Tårn binder højhuset sammen med resten af Carlsberg Byens tårne, og facadens mørke bronzealuminium refererer til områdets historiske bygninger. Stort set alle vinduer har glas helt ned til gulvet, så dagslyset kan strømme ind, og udsigten over København kan nydes.

Facaden er monteret i samarbejde med konsortiets underentreprenør, UPB, AS, og 896 facadeelementer skulle der til for at lukke den 6.325 m2 store facade på Carls Tårn. Facadeelementerne består af glas og aluminium i forskellige størrelser, som vejer imellem 65 kg og 1.950 kg med et standartelement på 600 kg.

Læs også

Valby til Sydhavnen: 2,4 km lang tunnel skal sikre hovedstaden ved skybrud

– Vi glæder os over at se, hvordan Carls Tårn i sin fulde højde og med facaden monteret spiller sammen med de andre tårne i Carlsberg Byen, der skaber Københavns nye skyline. Et projekt som dette kan ikke lykkes uden et tæt samarbejde med entreprenøren, og vi er derfor glade for, at det er Pihlkonsortiet, der står bag byggeriet. Vi glæder os nu til at se det færdige byggeri, siger adm. direktør, CEO, Jens Nyhus, fra Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S.

Nu gælder udførelse af de indvendige apterings- og installationsarbejder.

Hele byggeriet forventes færdigt i 2025.

Relateret indhold