Utrygge tider får danske virksomheder til at øge sikkerheden

Danske virksomheder opruster i stigende grad deres sikkerhedsforanstaltninger for at sikre sig mod fysiske trusler, fortæller leverandør.
Hegn fra HerasDanmark lukker sig om industribygning.
Danske virksomheder er i langt højere grad begyndt at kigge på deres fysiske rammer og sikkerhed, lyder det fra leverandøren af hegn og porte, HerasDanmark. Foto: Heras Danmark.

Den senere tids destabilisering i Europa, især som følge af krigen mellem Rusland og Ukraine, har fået danske virksomheder til i stigende grad at opruste deres sikkerhedsforanstaltninger for at sikre sig mod fysiske trusler.

– Vi oplever en enorm stigning på sikkerhedsforanstaltninger hos danske virksomheder, der i langt højere grad er begyndt at kigge på deres fysiske rammer og sikkerhed, siger Morten Erikstrup, der er Country Manager hos leverandøren af hegn og porte, HerasDanmark.

Læs også

Danmarks sikkerhed afhænger i høj grad af byggeriets indsats

Hos Dansk Industri ser man også løbende ind i trusselsbilledet, og organisationen opfordrer sine medlemmer til at sætte fokus på den fysiske sikkerhed:

– Det er klart, at situationen i især Europa har ændret sig markant. Og vi ser med det nye Beredskabsministerium, at det er kommet endnu mere på regeringens dagsorden, at vi som land og enkelte borgere bliver bedt om at være forberedte, siger underdirektør i Dansk Industri, Marie Gad.

Læs også

Dagens Byggeri: Diversiteten inkluderer også politisk overbevisning

Hun tilføjer:

– Det samme råd giver vi til alle vores medlemmer. Vi vil ikke skræmme nogen, men vi opfordrer til, at man forbereder sig og tager stilling og kigger sit eget sikkerhedsniveau godt efter i sømmene. De fleste virksomheder vil have et ømt punkt i deres forretningsmodel, og derfor råder vi til, at man får lavet en beredskabsplan.

Mindre tillid end tidligere

Den stigende efterspørgsel på fysiske sikkerhedsforanstaltninger, man oplever hos Heras Danmark, skiller sig ud ved, at det ikke længere kun er hos de virksomheder, der længe har haft et højt sikkerhedsniveau såsom datacentre. Det gælder nu også virksomheder i mindre risikobetonede brancher, fortæller Morten Erikstrup:

– Vi oplever i højere grad at blive kontaktet af virksomheder indenfor stort set alle brancher lige fra forsyningsselskaber til produktions- og logistikvirksomheder. De har i stigende grad fokus på sikkerhed hele vejen rundt og vil derfor have oprustet deres fysiske sikkerhedsforanstaltninger. Tidligere er virksomhederne gået tillidsbaseret til værks, men nu er de blevet mere opmærksomme på, om dem, der kommer ind, har reelle hensigter.

Relateret indhold