”Har potentiale til at blive endnu bedre”: Afsætter 46,6 mio. kr. til udvikling af Hvidovre havn

Hvidovre Kommune forventer at kunne igangsætte arkitektkonkurrence om helhedsplan for udviklingen af Hvidovre Havn i sommeren 2025.
Molen ved Hvidovre havn.
Foto: Hvidovre Kommune.

Tidligere på året stod to nyistandsatte havnemoler klar på Hvidovre havn. Nu har kommunalbestyrelsen godkendt et forslag udarbejdet af b.la. havneudvalget, og en videre udvikling af havnen kan dermed skydes i gang.

På kommunens budget for 2024 er der afsat 46,6 mio. kr. til denne udvikling, og første etape for udviklingen af havnen kan nu påbegyndes med disse midler.

Næste skridt er derfor at udarbejde et færdigt byggeprogram samt at gennemføre et udbud, således at arkitektkonkurrencen om en helhedsplan for udvikling af havneområdet kan påbegyndes i sommeren 2025.

Læs også

Hvidovre vil have klare regler for byggeri på havet – også for Holmene

Forventede ændringer

Borgmester Anders Wolf Andresen ser frem til næste skridt i udviklingen af Hvidovre Havn:

– Vores havn er et virkelig dejligt sted, som har potentiale til at blive endnu bedre – både for bådejere, foreninger og alle os andre. Derfor er det godt, at vi nu med hele kommunalbestyrelsens opbakning kan komme i gang med at realisere nogle af de ønsker, som borgere og havneudvalg har været med til at bringe frem, siger Anders Wolf Andresen.

Forslaget fra havneudvalget indebærer, at der opføres et nyt foreningshus med udearealer, parkeringspladser og cykelparkering.  Desuden skal der opføres offentlige toiletter og et nyt masteskur på havnen. I praksis betyder det, at der skal vedtages en ny lokalplan for området.

Projektet forventes realiseret medio 2029. Forud for dette skal opgaven i EU-udbud, og arkitektkonkurrencen skal gennemføres.

Læs også

Vinderen er fundet: Maritimt center bliver levende, åbent og inviterende

Én ting ad gangen

Dette betyder dog også, at der ikke i denne omgang vil være mulighed for at bygge et maritimt center, som det ellers fremgik af det oprindelige idéoplæg, havneudvalget udarbejdede.

 – Det er et stort ønske at få et maritimt center også, men alt kan ikke gøres på én gang, siger Anders Wolf Andresen og uddyber, at der har været politisk enhed om at fokusere på de initiativer, man har afsat midlerne til at realiserer.

Relateret indhold