Civica og Dansk Boligbyg rækker ud efter stjernerne

I boligområdet Stjernegården i Odense ligger 109 boliger, som trænger til en gevaldig overhaling. Den opgave skal Dansk Boligbyg nu løfte for Civica.
Det er her - Stjernegården i Odense, at der skal gang i en større renovering af 109 boliger. Pressefoto.
Det er her - Stjernegården i Odense, at der skal gang i en større renovering af 109 boliger. Pressefoto.

Det har aldrig været noget problem af udleje boligerne i Stjernerækkerne. Men siden 1951, hvor husene blev opført, og til i dag, er lidt af stjernestøvet gnedet af.

Til at bringe det tilbage, har Civica fundet hovedentreprenøren Dansk Boligbyg A/S.

Mange har boet her og boligafdelingen bliver med renoveringen ført up to date.

Jens Pilholm, Civica

– Nu er der sat underskrifter på en spændende renovering, der har været ganske længe undervejs. Stjernegården er et næsten ikonisk boligområde, der i sin tid blev bygget med alle moderne faciliteter i Odenses udkant. Mange har boet her og boligafdelingen bliver med renoveringen ført up to date, hvor mennesker skaber deres hjem, og sætte deres tydelige præg på fællesskabet og hele området, siger Jens Pilholm, direktør i Civica.

Færre boliger

Det samlede antal boliger reduceres en smule, fra 109 til 95, men er hos Civica er man opmærksomme på, at der også fremover er boliger til alle i Stjernegården.

Eksempelvis renoveres 28 boliger kun let – og huslejen kan holdes nogenlunde på det nuværende niveau, fortæller direktøren og uddyber, at 36 boliger renoveres med fokus på tilgængelighed – og med adgang via elevator.

Et andet antal boliger sammenlægges med henblik på at skabe større rum. Der installeres nyt el, moderne køkkener og badeværelser – og selvfølgelig ventilation af hensyn til indeklimaet. Hos entreprenøren ser man frem til at komme i gang med arbejdet.

– Vi glæder os meget over at have fået tildelt hovedentreprisen på Stjernegården, udtaler Per Andersen, vicedirektør i Dansk Boligbyg a/s og fortsætter:

– Vi ser frem til godt samarbejde med Civica og rådgiverne på denne spændende renoveringssag, hvor vores store erfaring med planlægning og styring af helhedsplaner kommer os til gode.

Planen er at beboerne løbende vil flytte ind i den nyrenoverede boligafdeling fra august 2021. Renoveringen af Stjernegården vil stå helt færdig i april 2022.

Relateret indhold