100 millioner til butiks-moderniseringer

Mindre, lokale dagligvarebutikker i landets yderområder skal i den kommende tid moderniseres, oplyser Coop.
130 Dagli´Brugser over hele Danmark skal renoveres, så de bliver mere attraktive madbutikker. Foto: Colourbox.
130 Dagli´Brugser over hele Danmark skal renoveres, så de bliver mere attraktive madbutikker. Foto: Colourbox.

Coop kan nu meddele, at de i løbet af de næste 15 måneder sammen med de selvstændige brugsforeninger vil investere cirka 100 millioner kroner i moderniseringer af Dagli’Brugser i 130 mindre byer over hele Danmark. Planen er, at det skal være med til at gøre dem til mere attraktive madbutikker.

– Hvis ikke vi gør noget nu, ville mange byer miste deres sidste butik i løbet af få år, siger kædedirektør Jesper K. Andersen, Dagli’Brugsen og LokalBrugsen, i en pressemeddelelse.

Hvis ikke vi gør noget nu, ville mange byer miste deres sidste butik i løbet af få år.

Jesper K. Andersen{break}Kædedirektør i Dagli’Brugsen og LokalBrugsen

Også nye butikker

Dagli’Brugsen har i år haft premiere på et nyt koncept, “Fremtidens Dagli’Brugs”, som nu er blevet testet i 10 butikker. Resultaterne har angiveligt været så gode, at man nu sætter tempoet op. I løbet af de kommende tre måneder åbner cirka 30 moderniserede butikker, og hensigten er at ombygge yderligere 100 i løbet af 2016.

– Det skal være mere attraktivt at handle lokalt. Fælles for vores indsats er, at vi tilfører ting, der gør butikken til et lokalt samlingspunkt. Vi har allerede tillægsfunktioner som post, bank og apotek. Nu tager vi skridtet videre, siger Jesper K. Andersen.

Der vil i øvrigt også blive investeret i byggeri af helt nye butikker. I Bindslev i Nordjylland opføres eksempelvis en helt ny Dagli’Brugs, der åbner næste år. Her er der tale om en investering på over 10 millioner kroner.

Relateret indhold