Flere lokale byggejob i Korsør

Lokal entreprenør vandt renovering af boligafdelingen Norbrinken i Korsør. Opgaven vil styrke beskæftigelsen lokalt.
Bestyrelsesformand Ebbe Ahlgren og direktør Christian Berg underskriver kontrakt om renovering af Norbrinken.
Bestyrelsesformand Ebbe Ahlgren og direktør Christian Berg underskriver kontrakt om renovering af Norbrinken.

BoligKorsørs renoveringer

  • – BoligKorsør har fem større renoveringer i gang.
  • – Ud af 2800 boliger renoveres 800 boliger, og de skal stå klar i 2017.
  • – Samlet anlægsbudget for BoligKorsørs renoveringer er 600 mio. kr.
  • – BoligKorsør har ungdomsboliger, familieboliger og ældreboliger fordelt på ca. 30 boligafdelinger.
  • – BoligKorsør har indgået et partnerskab med den almene bygge- og boligadministration Domea som byggeforretningsfører på tre af BoligKorsørs renoveringer.

Mandag startede den længe ventede renovering med underskrivelse af kontrakt og officiel åbning af byggepladsen. Renoveringen af de 74 boliger i Norbrinken er planlagt til at slutte den 29. september 2016.

– Det er glædeligt, at vi nu kommer i gang med renoveringen til gavn for beboerne. Renoveringen af Norbrinken er et led i et stort moderniseringsarbejde, så BoligKorsør kan tilbyde moderne, attraktive boliger til alle aldersgrupper. Vi er i gang med fem renoveringer af 800 af BoligKorsørs 2800 boliger. Og yderligere 350 boliger er på vej. Det er til gavn for beboere, beskæftigelsen og boligmassen i Korsør, så vi kan fastholde og tiltrække borgere, fortæller Ebbe Ahlgren, formand BoligKorsør.

Konkret betyder renoveringen af Norbrinken, at vi ansætter 6-8 mand ekstra.

Adm. direktør Christian Berg Georg Berg

Renoveringen kommer til at betyde udskiftning af altangange, vinduer og nye facader. Der ændres ikke grundlæggende ved det arkitektoniske udtryk. Renoveringen er udbedring af byggeskader fra byggeriets oprindelse. Det er skader, som er tidstypiske for denne type byggeri, der blev opført i 1970?erne.

Nye arbejdspladser

Den lokale entreprenør Georg Berg fra Slagelse har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud og har vundet opgaven, til glæde for BoligKorsør. Det gavner beskæftigelsen lokalt, da der ansættes ekstra svende samt benyttes en række underleverandører fra området til at udføre opgaver inden for el, vvs, malerarbejde, murerarbejde mm.

– Konkret betyder renoveringen af Norbrinken, at vi ansætter seks til otte mand ekstra, der skal gå i boligafdelingen i halvandet år, siger Christian Berg, administrerende direktør i Georg Berg og forsætter: Herudover forhandler vi med lokale underleverandører om opgaverne i renoveringen. Og endelig vil vi gennem vores partnerskab med Jobcenter Slagelse ansætte en pladsmand, der skal holde byggepladsen pæn til gavn for beboere og medarbejdere. Det har vi tidligere gjort med succes, for det kan være et vigtigt skridt tilbage på arbejdsmarkedet for pladsmanden.

Hensynsfuld renovering

Renoveringen er planlagt med optimerede arbejdsprocesser, så der tages mest muligt hensyn til beboerne og gener minimeres. I Norbrinken opsættes støvvægge i lejlighederne, så ingen beboere skal genhuses, og nye vinduer sættes i samme dag som de gamle tages ud. Desuden er der ansat en beboerkoordinator, der skal sikre dialog og kommunikation til beboerne.

Renoveringen er nu muliggjort som følge af finansiel støtte bevilget af Landsbyggefonden, der er de almene boligorganisationers fælles opsparing til brug for renoveringsprojekter. Landsbyggefonden har med de to seneste boligforlig på Christiansborg fået lov til at øge støtten til renoveringer i almene boligorganisationer. Landsbyggefonden finansierer størstedelen af renoveringen af Norbrinken, som BoligKorsør også selv betaler en væsentlig del af. Renoveringen koster 59 mio. kr.

Renoveringen kommer til at betyde udskiftning af altangange, vinduer og nye facader.
Renoveringen kommer til at betyde udskiftning af altangange, vinduer og nye facader.

Relateret indhold