Gråkjær åbner kontor øst for Storebælt

Til november vil den jyske entreprenørvirksomhed etablere fast regionskontor i Valby. En naturlig udvikling da flere og flere opgaver ligger på Sjælland og særligt omkring hovedstaden.
Gråkjær står for byggeriet af Letbanens Kontrol- og Vedligeholdelsescenter i Aarhus.
Gråkjær står for byggeriet af Letbanens Kontrol- og Vedligeholdelsescenter i Aarhus.

Om Gråkjær

  • Stiftet 1973
  • Hovedkontor i Holstebro, åbner til nov. kontor i Valby
  • Cirka 150 ansatte
  • Omsætning seneste år: 730,7 mio. kr.
  • Resultat f. skat seneste år: 30,2 mio. kr.

Gennem de senere år har en stribe jyske bygge- og entreprenørvirksomheder valgt at etablere afdelinger i København, fordi mange opgaver foregår i hovedstaden. Nu har Gråkjær fra Holstebro valgt samme model, fordi virksomheden efterhånden bygger meget for en stribe fast kunder på Sjælland.

– Omkring en tredjedel af vores opgaver foregår på Sjælland, og det er stigende. De fleste af vores kunder i København har vi bygget for flere gange, og vi vil naturligvis gerne styrke de gode relationer til disse faste kunder. Med kontoret i Valby er vi, hvor kunderne er – og samtidig giver vi vores fok et fast tilhørsforhold, siger direktør Henrik Skaarup fra Gråkjær A/S, Erhverv.

Vi benytter altid vores faste projektmodel, som tager højde for det hele. Det giver en stor ro, selvom vi løser meget forskellige opgaver.

Direktør Henrik Skaarup Gråkjær A/S – Erhverv

Gråkjær opererer inden for tre områder; Landbrug, Erhverv og Aquaculture med Erhverv som det største område – svarende til cirka 50 procent af koncernens samlede omsætning, som sidste år landede på rundet regnet trekvart milliard kroner.

Lidt af det hele

Kataloget vidner om byggerier paletten rundt: Domicil og kontor, bilhuse og showrooms, lager og ekspedition, produktion, detail, undervisning og boliger. Siden starten i 1973 er det blevet til mere end 3.800 byggerier.

– Dengang var det primært byggeri til landbruget, men de seneste 15 år er Erhverv blevet vores største motor. Da landbruget blev rigtig hårdt ramt under krisen, kunne vi i Erhverv hente noget af det tabte tilbage, fortæller Henrik Skaarup, der kom til Gråkjær for ni år siden efter en karriere i nogle af landets andre store entreprenørvirrksomheder.

I den senere tid har Gråkjær blandt andet opført et større kontrol- og vedligeholdelsescenter for Aarhus Letbane, et stort produktionsanlæg i Møldrup, og så er Gråkjær prækvalificeret til at afgive bud på en 4.300 kvadratmeter administrationsbygning til Universitetshospital Køge.

Direktøren forklarer, at et stramt koncept ligger til grund for Gråkjærs succes med at fastholde kunderne, som kommer igen og igen.

– Først og fremmest er den gode forventningsafstemning fantastisk vigtig – og så naturligvis vores dyder og værdier som ordholdenhed, orden i tingene og levering til tiden. Vi benytter altid vores faste projektmodel, som tager højde for det hele. Det giver en stor ro, selvom vi løser meget forskellige opgaver. Og så har vi altid en fyldestgørende slut-evaluering med kunden, så vi er sikre på, at alt er som det skal være, siger Henrik Skaarup, som også mener, at virksomhedens brug af faste underleverandører styrker forretningen.

– Vi kender hinanden, så det skaber stabilitet og styrker kompetencerne.

Kulturen skal med

I forbindelse med åbningen af den nye afdeling i Valby er det vigtigt, at den jyske kultur fra hovedkontoret i Holstebro flytter med ind.

– Vi skal have implementeret vores værdier fra start – det er jo på grund af dem, vores kunder vender tilbage til os. Vi har en forretning, som primært bygger på relationer og faste kunder – ikke så meget på licitationsmarkedet. Det er også vigtigt, at vores kultur skinner tydeligt igennem i forhold til fremtidig rekruttering af dygtige medarbejdere, siger han.

Virksomhedens ordrebeholdning nærmer sig ifølge direktøren en milliard kroner, og pipeline er i dag historisk høj.

– Derfor skal vi også vækste – men vi skal gøre det kontrolleret, og vi skal have de rigtige folk, de rigtige kunder og de rigtige projekter. Kunsten for mig er at få skabt kontinuitet i projekttilgangen. For skaber vi med for høj tilgang en konflikt i forhold til vores ressourcer, så kan det gå galt – og derfor skal vi også være klar til at sige nej til en opgave, selvom den kan være spændende, slutter Henrik Skaarup.

Gråkjær har opført Alfa Lavals domicil på havnen i Aalborg. Huset er tegnet af PLH Arkitekter.
Gråkjær har opført Alfa Lavals domicil på havnen i Aalborg. Huset er tegnet af PLH Arkitekter.
Direktør Henrik Skaarup har ansvaret for Erhverv hos Gråkjær A/S.
Direktør Henrik Skaarup har ansvaret for Erhverv hos Gråkjær A/S.

Relateret indhold