Fokus: Uptown Nørrebro

Danica Ejendomsselskab ApS opfører ungdomsboliger på Nørrebro.
Visualisering: Arkitema Architects.
Visualisering: Arkitema Architects.

Om projektet

  • Start/slut: April 2016/februar 2018
  • Areal: 36.000 kvm.
  • Budget: 650 mio. kr.
  • Bygherre: Danica Ejendomsselskab ApS.
  • Bygherrerådgiver: Moe A/S
  • Arkitekt: Arkitema Architects
  • Ingeniør: Midtconsult A/S
  • Totalentreprenør: KPC København A/S

UGENS PROJEKT – Projektet Uptown Nørrebro består af 513 studieboliger som kan rumme cirka 700 studerende og er placeret på Borgmestervangen på Nørrebro.

Projektet består af et hjørnehus og fem punkthuse på fem-syv etager samt et slankt tårn på 29 etager. Bebyggelsens base er sammenhængende i stueplan, og ovenpå etableres fælles taghave. Der opføres en variation af boligtyper og fællesarealer, spændende fra traditionelle kollegieværelser med fælleskøkken, et-værelses lejligheder på 40 kvadratmeter og op til 95 kvadratmeter store fire-værelses delelejligheder. Dette tager højde for de forskellige behov, som studerende har i deres studietid, og sikrer et bæredygtigt socialt liv i bebyggelsen.

Samtidig integreres dagligvarebutik, mindre detailhandel og kaffebar/café i projektet. Byggeriets brutoareal er på 36.000 kvadratmeter, heraf udgør studieboligerne 28.800 kvadratmeter. Dertil kommer 4.900 kvadratmeter parkering og teknik og 2.300 kvadratmeter detailhandel og serviceerhverv.

MOE A/S varetager bygherrerådgivning. KPC København A/S udfører byggearbejdet som totalentreprise i samarbejde med Arkitema Architects og Midtconsult A/S.

Byggefakta A/S leverer hver uge “Ugens Projekt” til Dagens Byggeri. Projektet er hentet fra Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, dvs. stort set alle byggeprojekter i Danmark større end opførelse af en-families boliger.

Virksomheden overvåger den danske bygge- og anlægsbranche og er den førende leverandør af information om byggeprojekter til byggeriets parter.

Se mere om Byggefakta A/S

Visualisering: Arkitema Architects.
Visualisering: Arkitema Architects.
Visualisering: Arkitema Architects.
Visualisering: Arkitema Architects.

Relateret indhold