Fra 1 til små 60 medarbejdere på tre år: El-installatør vokser med raketfart

En lang række opkøb siden 2018 har sammen med organisk vækst givet den landsdækkende elinstallatør EL:Con markante muskler i Nordjylland
Den landsdækkende elinstallatør EL:Con er skudt i vejret i afdelingen i Nordjylland, hvor medarbejderstaben er gået fra 1 til næsten 60 på bare tre år.
Den landsdækkende elinstallatør EL:Con er skudt i vejret i afdelingen i Nordjylland, hvor medarbejderstaben er gået fra 1 til næsten 60 på bare tre år.

Velkomst af nye kollegaer er noget, de er vant til i EL-Cons nordligste afdeling, for selvom den landsdækkende elinstallationsvirksomhed med sine godt 1.150 medarbejdere går næsten 40 år tilbage, og i dag har afdelinger i hele landet, er det stadig forholdsvist nyt, at EL:Con har mange medarbejdere i det nordjyske.

Den hastige vækst startede tilbage i 2018, hvor virksomheden overtog aktiviteterne i énmandsfirmaet Nordjysk Energiteknik med base i Aalborg. Samme år overtog man Utility Solutions i Støvring og de 15 medarbejdere, der arbejder med elforsyningsanlæg.

I 2019 kom elinstallatøren NT El-service med omkring 30 medarbejdere ind i folden, og siden da har EL:Con samlet de nordjyske aktiviteter på Atletikvej i Svenstrup og hyret flere medarbejdere, så afdelingen i Nordjylland er vokset fra én til knap 60 medarbejdere fordelt på tre områder.

Selvom det er gået stærkt de seneste år, er farten ikke nødvendigvis sat ned:

– Vi er vokset støt i Nordjylland over de senere år, så vi i dag både servicerer hele regionen og koordinerer og løser en række landsdækkende aktiviteter derfra. Og den styrkeposition regner jeg med, at vi vil udbygge fremover, siger direktør Jesper Knudsen siger:

Ladestandere er en stor del af opgaverne

Afdelingen i Nordjylland løser alle slags el-opgaver med udgangspunkt i tre specialer; Service, Forsyning og CTS. Det seneste år har blandet andet budt på mange opgaver relateret til den grønne omstilling, f.eks. opsætning af ladestandere til elbiler og arbejde med måling og automatisering i intelligente bygninger.

– I EL:Con ønsker vi at gå forrest på den grønne omstilling, og her spiller hele lade-infrastrukturen en vigtig rolle i at levere de ‘motorveje’, der er fundamentet for den grønne omstilling, fortæller servicechef Kenneth Burkal fra Svenstrup-kontoret.

Relateret indhold