Spild på byggepladserne skal begrænses – men hvordan?

Hvordan begrænser vi spild på byggepladserne? Svaret på dét store spørgsmål giver erfarne byggefagfolk deres bud på, når IDA afholder arrangementet 'Til kamp mod spild - optimering af logistikken på byggepladserne'.
Det er nemt nok at indsamle de brugte paller, men det kræver forberedelse, logistik og samarbejde at få træet afhentet og kørt det rigtige sted hen, så det kan genbruges. Foto: Enemærke & Petersen
Det er nemt nok at indsamle de brugte paller, men det kræver forberedelse, logistik og samarbejde at få træet afhentet og kørt det rigtige sted hen, så det kan genbruges. Foto: Enemærke & Petersen

Nye affaldsbeholdere triller ind på mange danske matrikler i stor stil i disse måneder. Der er fokus på genanvendelse, sortering af affald i de rigtige fraktioner og samtidig en optimering af logistikken i forhold til at afhente de mange affaldsspande med og uden indhold igen.

Ude på byggepladserne er der brug for nogenlunde det samme: Priserne på byggematerialer er steget kraftigt, hvilket i kombination med de nye klimakrav til byggeriet har medført et øget incitament til at nedbringe spild og genanvende de rester, der måtte være. Det kræver kommunikation, samarbejde, god logistik og vilje.

For at komme nærmere de gode løsninger, har IDA samlet en række kompetente fagfolk til et aftenarrangement tirsdag d. 28. februar, hvor temaer som cirkulær økonomi, mindsket spild og optimering af logistikken vil blive vendt.

Arrangementet har fået overskriften ‘Til kamp mod spild – optimering af logistikken på byggepladserne’.

Oplægsholdere er:

– Niels Haldor Bertelsen fra Build, der vil tale om logistik på byggepladserne

– Jochen Teizer fra DTU Sustain, der giver løsninger på, hvordan man opnår ‘Green, Lean, and Injury-free Construction Sites’

– Kent Fonseca fra Stark, Anders Strange Sørensen fra Enemærke & Petersen og Ulrik Branner fra SiteHub der – fra hvert deres ståsted – vil fortælle om, hvordan de samarbejder om at overholde de nye lovkrav, der blev indført ved årsskiftet, og hvordan en bæredygtig byggeplads kræver samarbejde, tillid og partnerskaber.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding og en brugerprofil til IDA’s online tjenester.

Læs mere om arrangementet her.

Relateret indhold