Aarsleff skal stå for udvidelsen af Terminal 3

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff har indgået totalentreprisekontrakt på udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn til en værdi på 2,1 mia. kroner.
Udvidelsen af terminalen skal stå færdig i 2028. Arkivfoto: Per Aarsleff.
Udvidelsen af terminalen skal stå færdig i 2028. Arkivfoto: Per Aarsleff.

Udførelseskontrakten sker på baggrund af co-creation-kontrakten, som Aarsleff blev tildelt tilbage i marts 2019 i samarbejde med Cowi, Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Zeso Architects.

– Vi glæder os naturligvis meget over, at vi har bidraget til projektet, som vi nu skal udføre for Københavns Lufthavn. Det har været en succesfuld og effektiv co-creation-proces, hvor vi i tæt samarbejde har udviklet og udformet den komplekse udvidelse. Vi har gode erfaringer fra tidligere projekter i lufthavnen, og vi glæder os til at komme i gang med et nyt spændende projekt, som tilmed skal foregå mens fly, medarbejdere og passagerer bruger lufthavnen, som de plejer, udtaler Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør i Aarsleff.

Udvidelsen skal stå færdig i 2028, og de første par år vil der alene være begrænset byggeaktivitet.

Kontrakten har en værdi på 2,1 mia. kroner og vil indgå i forventningerne til regnskabsåret 2021/22, som offentliggøres den 21. december sammen med årsrapporten for regnskabsåret 2020/21.

Relateret indhold