Genudbud af sidste etape af universitetshospitalet i Køge

Byggeri af sterilcentral skal genudbydes. Det tidligere udbud måtte annulleres, da der var for få bydende. Ny form forventes at give bedre konkurrence.
Regionsrådet har besluttet at genudbyde den nye sterilcentral. Visualisering: Colourbox.
Regionsrådet har besluttet at genudbyde den nye sterilcentral. Visualisering: Colourbox.

Regionsrådet i Region Sjælland vedtog mandag genudbud af den nye sterilcentral på Sjællands Universitetshospital i Køge.

Udbuddet sker som en ‘konkurrencepræget dialog’. Dette betyder, at man i udbudsprocessen kan have en dialog med de bydende om, hvilke løsninger de ser inden for den økonomi, der er til rådighed. På den måde skal temaer som funktionalitet og bæredygtighed drøftes. Efter dialogen tilpasses udbudsmaterialet, som derefter skal behandles i Regionsrådet igen.

– Vi er tilfredse med, at den nye plan for sterilcentralen nu er vedtaget med et udbud udelukkende på bygningen. På den måde kan vi sikre, at flere leverandører vil byde ind, og at vi dermed får et bredere felt af firmaer, der har lyst til at arbejde sammen med os om denne spændende opgave, siger projektdirektør Helle Gaub.

Sterilcentralens udstyr indkøbes under Region Sjællands egne indkøbsaftaler, mens de bydende konkurrerer på at kunne levere en bygning med enten et automatiseret højlager eller et almindeligt manuelt lager indenfor den økonomiske ramme.

Bygningen skal DGNB-certificeres.

– Derved sikrer vi, at bygningen lever op til de principper for bæredygtigt byggeri, der er gældende for alle etaper i byggeriet af det kommende universitetshospital, siger Helle Gaub.

Relateret indhold