Stor messe aflyst i sidste øjeblik

På grund af den forværrede corona-situation er årets ejendomsmesse Expo Real blevet aflyst.
Onsdag og torsdag skulle årets ejendomsmesse i München have fundet sted. Men nye coronarestiktioner i Tyskland har ført til aflysning. Pressefoto.
Onsdag og torsdag skulle årets ejendomsmesse i München have fundet sted. Men nye coronarestiktioner i Tyskland har ført til aflysning. Pressefoto.

München blev mandag den 12. oktober erklæret Covid-19 risikoområde, og det fik øjeblikkelig store konsekvenser for ejendomsmessen Expo Real, der skulle løbe af stablen onsdag og torsdag i denne uge.

Mange deltagere havde i forvejen erklæret, at de havde til hensigt ikke at deltage, da situationen i Tyskland og andre europæiske lande er forværret dramatisk de seneste dage.

Annulleringen vedrører både den fysiske og den digitale del af begivenheden. “Expo Real Hybrid Summit – The Hybrid Conference for Property and Investment, skulle i år have været et både fysisk og virtuelt mødested for ejendomsbranchen. Med et omfattende beskyttelses- og hygiejnekoncept havde Messe München gjort meget for at sikre, at konferencen og den tilhørende udstilling kunne finde sted med officiel godkendelse. Men på grund af den aktuelle udvikling både i München og i hele Tyskland var det mandag eftermiddag imidlertid nødvendigt at annullere messen kun to dage før den planlagte start.

Klaus Dittrich, formand og administrerende direktør for Messe München, beklager aflysningen med kort varsel, men ser ingen anden mulighed:

– Beslutningen er selvfølgelig en hård, men den sker for at beskytte vores kunder. Ifølge den aktuelle udvikling ville Expo Real Hybrid Summit ikke være blevet et mødested for ejendomsbranchen og ville derfor ikke have imødekommet sine egne krav. Desuden ville begivenheden under disse omstændigheder have skuffet kundernes forventninger, siger han.

Messe München godtgør de betalte gebyrer for deltagelse i udstillingen og for billetterne.

Relateret indhold