Isolering: Årets kedeligste men måske bedste julegave

Det er nok de færreste, der drømmer om, at gaven under juletræet er en gang rørskåle til isolering af hjemmets varmerør. Men den lidt kedelige pakke, kan vise sig rigtig god i længden.
Isolerer man selv sine uisolerede rør, kan investeringen allerede være tjent hjem på et år, lyder det fra Hofor. Foto: Energitjenesten.
Isolerer man selv sine uisolerede rør, kan investeringen allerede være tjent hjem på et år, lyder det fra Hofor. Foto: Energitjenesten.

Sådan gør du

  • Det behøver slet ikke være svært som husejer at komme i gang med at isolere rør og varmeanlæg.
  • Tag først et kig på varmeanlægget: er bøjninger, rør og lignende isolerede? Følg derefter rørene, som fører det varme vand rundt til husets vandhaner og bruser. Vær her særligt opmærksom på, om rørene kommer igennem uopvarmede rum, eksempelvis kælder eller udhus, for her vil varmetabet være størst og til absolut ingen gavn.

– Selvom det kan lyde dødkedeligt, så er det ikke en hel dårlig julegave at give husets varmerør en gang isolering. Isolering af dine varmerør og tekniske installationer er nemlig en af de billigste og nemmeste måder, man kan spare penge på sin varmeregning, fortæller Jimmi Eiberg, projektleder i Hofor, der leverer fjernvarme til hele Hovedstadsområdet.

Isolér rør og spar penge

Der spildes hver dag rigtig mange penge på tab af varme ude i de danske hjem. Faktisk er det ikke helt unormalt, at boligejere hiver mellem 1000 og 2000 kroner op af pungen hvert år til betaling for varme, de alligevel ikke har glæde af.

Har man for eksempel otte meter uisoleret rør fra sit varmeanlæg og ud til håndvasken, kan det betyde et unødigt varmespild på op til 1000 kroner årligt.

Derfor har forsyningsselskabet Hofor og EnergiTjenesten et godt råd til alle villaejere her i den kolde tid og op til jul.

– Isolér de rør i dit hjem, hvori der løber varmt vand. Den investering er typisk tjent ind på mindre end et år. Det er en god julegave til både dig selv, huset og vores klima, siger Jimmi Eiberg Jensen.

Relateret indhold