Fokus: Oplevelsescenter i Ringkøbing

Komitéen for Etableringen af NaturKraft planlægger opførelse af et nyt oplevelsescenter.
Visualisering: Thøgersen & Stouby ApS.
Visualisering: Thøgersen & Stouby ApS.

Om projektet

  • Byggeperiode: Februar 2018/april 2020
  • Areal: 4.300 kvm.
  • Budget: 200 mio. kr.
  • Bygherre: Komitéen for Etableringen af KRAFT
  • Bygherrerådgiver: Niras
  • Arkitekt: Thøgersen & Stouby ApS, Arkitektfirma A/S Hune & Elkjær
  • Landskabsarkitekt: SLA A/S
  • Ingeniør: Fuldendt

UGENS PROJEKT – Projektet omfatter etablering af en stor ringvold på cirka 30.000 kvadratmeter med en integreret hovedbygning, der vil rumme de mange oplevelsesinstallationer og vidensplatforme.

Opgaven vil være delt op i et anlægsprojekt og et byggeprojekt: Anlægsprojektet omfatter etablering af en stor cirkelvold, udvidelse af sø, tilkørselsanlæg med svingbaner, byggemodning med forsyninger, landskabsbearbejdning, diger, interne veje, stier, belysning og parkering. Det samlede areal er ca. 50 ha.

Byggeprojektet omfatter opførelsen af en hovedbygning på cirka 4.300 kvadratmeter, integreret i volden med facader og tag af ETFE folie, bro over bygningen, bærende stålkonstruktioner, installationer og tre store sfærer samt indgangspavillon, garage mv.

NaturKraft forventer, at facaden, gangbroen og de tekniske installationer indgår i hovedentreprisen som funktionsudbud/systemleverancer.

Bygherrerådgivningen varetages af Niras. Den øvrige rådgivning varetages af arkitektfirmaet Thøgersen & Stouby ApS i samarbejde med Arkitektfirma Hune & Elkjær, Fuldendt og SLA. Byggearbejdet er udbudt som hovedentreprise i begrænset licitation med forudgående prækvalifikation.

Byggefakta A/S leverer hver uge “Ugens Projekt” til Dagens Byggeri. Projektet er hentet fra Byggefaktas database, som indeholder over 9.000 aktive danske byggeprojekter, dvs. stort set alle byggeprojekter i Danmark større end opførelse af enfamilies boliger.

Byggefakta overvåger den danske bygge- og anlægsbranche og er den førende leverandør af information om byggeprojekter til byggeriets parter.

Relateret indhold