Andre virksomheder kan disrupte byggebranchen

Blandt deltagerne i torsdagens årsdag i Tekniq var direktør Christian Lerche fra Molio, der er en sammenslutning af Byggecentrum og bips.
Byggebranchen kan ifølge Molio blive disrupted af virksomheder uden for branchen. Foto: Colourbox.
Byggebranchen kan ifølge Molio blive disrupted af virksomheder uden for branchen. Foto: Colourbox.

Blandt deltagerne i torsdagens årsdag i Tekniq var direktør Christian Lerche fra MOLIO, der er en sammenslutning af Byggecentrum og bips.

Christian Lerche i var især begejstret over, at installationsbranchen sætter digitaliseringen på dagsordenen og bidrager med en tro på fremtiden i en disrupted verden.

– De ser nye forretningsmodeller og nye markedsmuligheder. Set i det store perspektiv for bygge-anlægssektoren kommer der til at ske meget. Robotteknologi er på vej ind i branchen og vil overtage mange jobfunktioner. Der kommer også nye forretningsmodeller, og spørgsmålet er også, om bygge-anlægsbranchen vil fylde så meget samfundsøkonomisk fremadrettet. Måske kommer virksomheder fra andre brancher og disrupter. Spørgsmålet er, om forandringerne kommer fra bygge-anlægsbranchen selv, eller om de kommer udefra, siger Christian Lerche til Dagens Byggeri.

Substantielt bidrag

Christian Lerche understreger, at bygge- anlægsbranchens bidrag skal skabe grundlag for udvikling, forandring, produktivitetsudvikling og digitalisering.

– Det skal være et substantielt bidrag med normer og standarder for, hvordan vi udveksler data, og hvordan vi får øget kompetencerne i branchen. Vi skal hjemtage viden fra udlandet og skabe nye samarbejdsrelationer. Der er generel opmærksomhed i byggebranchen på udviklingen, men det er, så vidt jeg kan se, første gang, en del af branchen direkte forholder sig til et konkret resultat. Det er også noget, vi diskuterer i Molio. Herunder hvad vort bidrag skal være. Er det de små eller store skridt? Og hvis det er de store, får vi så branchen med os, spørger Molios direktør.

Relateret indhold