Visualisering af milliard-dyr forlystelsespark får dumpekarakter

Billund Kommune stempler visualiseringen af tidligere omtalt forlystelsesparks hotel; "Ikke godt nok".
Hotellet kan komme til at se forkert ud i bybilledet, mener Billund Kommune. Derfor havde de brug for en ekstra visualisering. Visualisering: Creo Arkitekter/Lars Møller Christensen.
Hotellet kan komme til at se forkert ud i bybilledet, mener Billund Kommune. Derfor havde de brug for en ekstra visualisering. Visualisering: Creo Arkitekter/Lars Møller Christensen.

Billund Ø

  • – Har en pris på 10 milliarder kroner, hvor der kun er en enkel ukendt investor.
  • – Entreprenørfirmaet Gram & Jeppesen står for byggeriet.
  • – Hovedansvarlig er Peder Jørgen Jeppesen.
  • – Creo Arkitekter har tegnet parken.
  • – Der skal efter planen være 300.000 kvadratmeter forlystelsespark, 4400 parkeringspladser og et 53 meter højt hotel med 1000 værelser.
  • – Er planlagt til 2022.

Forlystelsesparken Billund Ø er lidt af en historie, men i første omgang var Billund Kommunes byråd ikke helt sikre på, at parkens 53 meter høje hotel ville passe ind i omgivelserne. Derfor bad Teknik- og Miljøudvalget om en ny visualisering, men den har udvalgsformand Per Nyhus (DF) sagt nej til uden at sende den til afstemning i udvalget for teknik og miljø.

– Visualiseringen var ikke præcis i forhold til det, som vi havde drøftet, og derfor afviste jeg ansøger inden udvalgsmødet. Det betyder dog ikke, at vi afviser projektet på nogen måde, siger Per Nyhus.

Gennemgangen af hotellet er det sidste, der mangler, før arbejdet med lokalplanen kan sættes i gang. Derfor vil formanden gerne have gennemarbejdet materiale til sin rådighed.

– Hvis jeg havde sendt visualiseringen til udvalget, var jeg overbevist om, at tegningerne var sendt retur til forvaltningen. Det ville jeg gerne undgå, så der var mulighed for at udarbejde noget nyt materiale hurtigst muligt, siger Per Nyhus.

Forvaltning og politikere talte forskellige sprog

Creo Arkitekters chefarkitekt Lars Møller Christensen stod for at lave visualiseringerne af hotellet. Han accepterer, at man må på den igen, men ærgrer sig samtidig over, at kommunikationen ikke har været perfekt.

– Vi havde en aftale med forvaltningen om, hvordan det skulle se ud, men det var ikke det, politikerne havde regnet med. De første visualiseringer tegnede vi direkte efter anvisning fra de folk, der sidder i forvaltningen. Det, vi havde begået i starten, var mere bare nogle markeringer, siger Lars Møller Christensen.

Manglen på kommunikation drejede sig blandt andet om detaljegraden i de nye tegninger.

– Når man står to kilometer væk, hvor mange detaljer kan man så se på bygningen? Vi har nogle tegninger, der er mere detaljerede, men så skal vi også tættere på selve bygningen. De ville have noget mere detaljeret, og det får de så nu, siger Lars Møller Christensen.

Creo Arkitekter har sendt deres nye visualiseringer til Billund Kommune. De skal formentlig gennemgås på Teknik- og Miljøudvalgets møde i næste måned.

Dagens Byggeri har henvendt sig til entreprenøren Gram & Jeppesen Group på både mail og via telefon. Firmaet har ikke besvaret vores henvendelser.

Relateret indhold