Udviklingschef har store ambitioner for Slagteribygnings transformation

Som udviklingschef for projekt Slagteribygning i Faaborg skal Christian Lauesen være med til at udvikle det forsømte industriområde til gavn for både by og område.
Den nyudnævnte udviklingschef for projekt Slagteribygning i Faaborg, Christian Lauesen, er en handlingens mand. Han er bl.a. medstifter af designbrandet Ro Collection, har været med til at starte Faldsled Vandsport, har etableret et bed & breakfast og været en del af teamet bag store festivaler som Roskilde Festival og Tinderbox.
Den nyudnævnte udviklingschef for projekt Slagteribygning i Faaborg, Christian Lauesen, er en handlingens mand. Han er bl.a. medstifter af designbrandet Ro Collection, har været med til at starte Faldsled Vandsport, har etableret et bed & breakfast og været en del af teamet bag store festivaler som Roskilde Festival og Tinderbox.

Transformationen af den tidligere Tulip-slagteribygning i Faaborg er blevet en vigtig brik i transformationen af Faaborgs havneområde, da den både skal binde by og havn sammen og være et eksempel på, hvordan man kan på et bæredygtigt grundlag give nyt liv til den industrielle bygningskultur.

Nu er 48-årige Christian Lauesen blevet tilknyttet som udviklingschef på projektet. Han skal først og fremmest sikre fremdrift for en bæredygtig og fleksibel transformation af bygningen og skabe et stærkt partnerskabsnetværk inden for erhvervs-, kultur- og foreningslivet i samarbejde med Faaborg-Midtfyn Kommune.

Den tidligere Tulip-slagteribygning ligger så centralt i Faaborg, at den ikke bare skal stå ubrugt hen. Realdania støtter transformationen med 60 mio. kr. Det samlede buget lyder på 147 mio. kr. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune
Den tidligere Tulip-slagteribygning ligger så centralt i Faaborg, at den ikke bare skal stå ubrugt hen. Realdania støtter transformationen med 60 mio. kr. Det samlede buget lyder på 147 mio. kr. Foto: Faaborg-Midtfyn Kommune

Christian Lauesen, der tiltræder son udviklingschef d. 1. juni, har de seneste otte år stået i spidsen for det nye, danske designbrand inden for møbler og interiør Ro Collection med base i Faldsled. Tidligere har han været involveret i større udviklingsprojekter i Illum og Københavns Lufthavne, og været forretningsudviklingsdirektør for designvirksomheden Georg Jensen.

Vil styrke øhavs-turismen

Og han har store ambitioner i forhold til den kommende transformation, der forventes at stå på frem til 2027:

Læs også: Lommepark bliver grønt åndehul for Odenses borgere

– Jeg vil i samspil med lokale ildsjæle skabe de rigtige rammer for flere aktiviteter og et større kulturudbud med udgangspunkt i Slagteribygningen. Det tror jeg vil gavne hele Faaborg og omegn, og jeg håber bl.a., at områdets små og mellemstore fødevarevirksomheder vil lege med. Jeg vil gøre mit for, at Slagteribygningen bliver et sted, som de lokale kan være stolte af, som turisterne er nysgerrige på og som styrker Faaborgs fællesskaber og øhavs-turismen, siger han.

Meget ambitiøs på projektets vegne

Det er de to fonde – ejendomsfonden og Fonden Slagteribygningen – der fremover skal stå for udviklingen og driften af Slagteribygningen. I Ejendomsfonden Slagteribygningen har formand Gyrithe Saltorp, der var med til at ansætte Christian Lauesen, bemærket det høje ambitionsniveau.

– Christian er meget ambitiøs på projektets vegne, og har som mål at skabe aktivitet hurtigt. Også selvom vi ikke har bygget om endnu, siger hun.

Netværk over hele landet

Kim Munk, formand i den anden tilknyttede fond, Fonden Slagteribygningen, og tidligere direktør for Løgismose Food, siger:

Læs også: Byudviklingsprojekt har bragt fortiden ind i nutidens Frederiksværk

– En af de ting, vi særlig har bidt mærke i, er Christian Lauesens rigtig gode netværk, som både er lokalt, på hele Fyn og i hele landet. Samtidig kan han tale og arbejde med alle typer mennesker. Han er derfor et stærkt bud på en udviklingschef til Slagteribygningen. Hans solide erhvervserfaring, stærke kommercielle baggrund og mange års iværksættererfaring er optimal for at skabe et dynamisk og entreprenant miljø i Slagteribygningen, forklarer Kim Munk.

Relateret indhold