To nye associerede partnere skal styrke Schønherrs position

For at styrke sin position som byplan- og procesrådgivere og videreudvikle tegnestuens tilgang til vores kulturarv har landskabsarkitekten Schønherr udnævnt to nye associerede partnere.
Signe Winther (tv.) og Sofie Yde skal som nye associerede partnere styrke Schønherrs position som byplan- og procesrådgivere samt at videreudvikle tegnestuens tilgang til kulturarven - både den urbane og landskabelige arv, som Schønherrs virksomhedsidentitet bygger på.
Signe Winther (tv.) og Sofie Yde skal som nye associerede partnere styrke Schønherrs position som byplan- og procesrådgivere samt at videreudvikle tegnestuens tilgang til kulturarven - både den urbane og landskabelige arv, som Schønherrs virksomhedsidentitet bygger på.

Udnævnelserne kommer samtidig med tegnestuens nye 2030-strategi, der har fokus på en tværfaglig tilgang til løsningen af de helt store og værdiskabende samfundsopgaver som klimaforandringer, biodiversitetskrise og grøn omstilling af både byen og det åbne land – også på et internationalt marked. Udfordringerne skal bl.a. tilgås på planlægningsniveau, og løses med afsæt i både kultur- og naturarv.

De to nye associerede partnere er Sofie Yde, fagansvarlig for planlægning og proces, og arkitekt og specialist i kulturarv, Signe Winther. De udgør et godt supplement til tegnestuens team af associerede partnere og fagspecialister, der omfatter arkitekt Mi Randlev med ansvar for fagområdet ‘Det åbne land’, Jakob Sandell Sørensen, der er ansvarlig for ‘Bæredygtighed og biodiversitet’, og Sanne Slot Hansen, som er specialist i klimatilpasning.

Læs også: Skybrudssikrer det centrale Ringsted for knap 60 mio. kr.

Partner og kreativ direktør, Rikke Juul Gram, siger:

– Når vi styrker den associerede partnergruppe, styrker vi også tegnestuens tværfaglige tilgang til løsninger af store, aktuelle samfundsudfordringer. Vi mener, at klimaforandringer, biodiversitetskrise og grøn omstilling af både byen og det åbne land er problemstillinger, der skal løses med afsæt i både kultur- og naturarv, og netop dét er en af de vigtigste udfordringer for Schønherrs landskabsarkitekter og planlæggere.

Det kulturelle fundament

Landskabsarkitekt MAA Signe Winther kom til Schønherr i 2016 efter tidligere ansættelser som arkitekt på bl.a. Arkitekt Kirstine Jensens Tegnestue og hos Cebra. Hun er i dag specialist i udvikling og formidling af kulturarv, samt screening af kulturmiljøer, og har en helt afgørende rolle i den fortsatte udvikling af Schønherrs tilgang til den urbane og landskabelige arv, der til sammen udgør vores kulturarv.

– Vores kulturelle fundament udgør en væsentlig del af den grønne omstilling, som rækker langt ind i både de økonomiske, miljømæssige og sociale aspekter af vores fælles fremtid. Når samfundet forandrer sig, sætter det spor i byer og landskaber – ofte hundredvis af år ud i fremtiden. Vi skal hele tiden tilpasse vores omgivelser den virkelighed, vi lever i – dog er det afgørende, at vi husker at få fortiden med ind i fremtiden, når vi forandrer vores fysiske omgivelser. Sådan får vi bedst os selv og hinanden med, siger Signe Winther.

Klimaændringer og kulturelle forandringer

Sofie Yde, der er arkitekt MAA og Master i strategisk byplanlægning, tiltrådte i 2022 som fagansvarlige for planlægning og proces. Hun har tidligere bl.a. været hos Sted og Arkitema, og underviser ved siden af på Det Kongelige Akademi.

Læs også: De skal stå for stor udvidelse af populær havn i Whiskybælte

Hos Schønherr arbejder hun med storskala by- og landskabsplanlægning og skal i sin nye rolle bidrage til at styrke virksomhedens position som byplan- og procesrådgivere. Sofie Yde har særligt erfaring med byudvikling af eksisterende industri- og kulturmiljøer og en stor interesse for de kulturelle forandringer, som klimaændringerne igangsætter.

– Jeg er glad og beæret over at indtræde som en del af gruppen af associerede partnere hos Schønherr og glæder mig til fortsat at bidrage til at styrke tegnestuens byplan og procesrådgivning, udtaler Sofie Yde.

Relateret indhold