Prisfesten er ikke kun sjov og ballade

Lige på den anden side af påsken går det løs igen, når branchen hylder kvalitet og det gode håndværk ved showet Årets håndværker.
Vinderne i 2017 af Årets håndværker. Foto: anmeld-haandvaerker.dk.
Vinderne i 2017 af Årets håndværker. Foto: anmeld-haandvaerker.dk.

Foråret er fyldt med messer og branchebegivenheder i byggeriet. Men en af højdepunkterne må være prisfesten Årets håndværker, der i år løber af stablen 5. april.

Cirkusbygningen i København fyldes til bristepunktet, og den røde løber rulles ud, når det prestigefyldte award show samler branchen.

Prisfesten er tidligere blevet omtalt som “Byggeriets Oscar-fest” med henvisning til, at arrangementet giver den gas med gallastemning, festklædte mennesker og kendisser, der kaster lidt ekstra glamour og glimmer over hele arrangementet.

Ikke bare sjov og ballade

Men det er faktisk ikke kun sjov og ballade det hele. Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, er del af fagjuryen, og han tilskriver Årets håndværker en meget vigtig rolle i en branche, der ikke har et udelukkende godt ry.

– Vi kender alle sammen historierne ved middagsselskabet om en håndværker, der ikke kom til tiden eller ikke ryddede godt nok op efter sig. Og de historier skal ikke have lov til at præge den generelle opfattelse af dansk håndværk. Vi har nogle utroligt dygtige håndværkere i Danmark, som hver dag udfører gedigent kvalitetshåndværk, som yder en fantastisk kundeservice og leverer som aftalt – og mere til. Det hylder vi, når vi kårer Årets håndværker, siger Michael H. Nielsen.

Fortæl de gode historier

Med eventen bliver de 23 vindere i hver deres kategori bedømt inden for fem parametre: Aftale, kommunikation, tilfredshed, oprydning og pris. Finalisterne i håndværkerdysten udvælges på baggrund af de anmeldelser, de har fået på www.anmeld-haandvaerker.dk, hvor kunder til byggeopgaver hver dag rater tusindvis af håndværksfirmaer, efter de har fået udført en opgave.

– Kundernes vurderinger og prisoverrækkelsen fortæller tilsammen den gode historie om, at kvalitetshåndværket i Danmark trives i bedste velgående. Det er meget vigtigt, at disse gode historier kommer frem i lyset og bliver fortalt. Derfor kan jeg kun rose og anerkende initiativtagerne bag arrangementet – de udfører et vigtigt stykke arbejde for hele branchen, og de kører et meget seriøst rating-site, siger Michael H. Nielsen.

23 vindere kåres ud af i alt 138 finalister. Emil Thorup er konferencier ved prisoverrækkelsen.

Kundernes vurderinger og prisoverrækkelsen fortæller tilsammen den gode historie om, at kvalitetshåndværket i Danmark trives i bedste velgående.

Relateret indhold