Milepæl for 247 ungdomsboliger i Københavns nyeste kanalkvarter

I København skriger byens unge på et sted at bo. Men allerede næste år kan 247 af dem se frem til at have tag over hovedet - endda i et byens nyeste og mest efterspurgte kvarterer.
På Sluseholm har Danica Ejendomme allerede opført 800 boliger, nu er 247 ungdomsboliger fra pensionselskabet godt på vej i det eftertragtede kvarter. Foto: Danica Ejendomme.
På Sluseholm har Danica Ejendomme allerede opført 800 boliger, nu er 247 ungdomsboliger fra pensionselskabet godt på vej i det eftertragtede kvarter. Foto: Danica Ejendomme.

Netop nu er der rejsegilde på de ungdomsboliger som Nordstern opfører for Danica Ejendomme på Sluseholm. Og fra midten af 2024 står 247 ungdomslejligheder klar i en bydel, hvor Danica allerede har bygget 800 boliger.

– I en by som København er der stor mangel på boliger til unge. Alt for mange kæmper for at få tag over hovedet, og derfor investerer vi massivt i denne type boliger, forklarer Michael Nielsen, adm. direktør i Danica Ejendomme.

Ungdomsboligerne på Sluseholm føjer sig til en boligtype pensionselskabet allerede har bygget flere af – studieboliger i Nordbro på Nørrebro og ungdomsboliger på Amagerbro.

Totalentreprenør på byggeriet er Nordstern, og her noterer man, at byggeriet skrider planmæssigt frem, og det er et vigtigt byggeri:

– Vi har nu bygget 1000 boliger på Sluseholmen. Vi er glade for og stolte af at skabe boliger til unge i bydelen, siger Jesper Henkel, CPO i Nordstern.

– Det er vi, både fordi det skaber en mere mangfoldig beboersammensætning i området, og fordi der er et generelt problem med manglende boliger til målgruppen i hovedstaden. Med byggeriet her leverer vi 247 bidrag til løsningen, siger han.

Byggeriet forventes at blive DGNB Guld-certificeret. Derudover vil fællesarealerne blive indrettet med genbrugsmøbler. De kommende beboere også selv fået muligheden for at sætte deres præg på byggeriet, oplyser Danica Ejendomme.

Relateret indhold