Mere end 500 konkurser gennem årets første seks måneder

Flere bygge- og anlægsvirksomheder har drejet nøglen om siden starten af 2019, viser tal fra Danmarks Statistik. Trods stigningen er der ifølge Dansk Byggeri ikke den store grund til bekymring.
Trods det høje antal konkurser i branchen gennem første halvår er der ikke for alvor bekymring hos Dansk Byggeri. Foto: Colourbox.
Trods det høje antal konkurser i branchen gennem første halvår er der ikke for alvor bekymring hos Dansk Byggeri. Foto: Colourbox.

I juni måned var der 79 konkurser i bygge- og anlægsbranchen, og samlet set bød første halvår på flere end sidste år. Det er kun katastrofeåret 2010, der overgår antallet af konkurser i samme periode.

– Det kan virke paradoksalt med alle de konkurser i branchen, når nu hjulene kører ganske fint – men en del af forklaringen er, at konkurrencen stadig er benhård, og der derfor ikke skal mange uheld til, for at projekter ender som røde tal på bundlinjen, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

Slet ikke som 2010

I forhold til 2010 er billedet dog markant anderledes, hvis man ser på omsætningen og beskæftigelsen i de virksomheder, der går konkurs. Her er omsætningen i år ca. en tredjedel lavere end i 2010, mens beskæftigelsen er halveret, når man sammenligner første halvår.

– Der er flere grunde til, at vi ikke som i 2010 er bekymrede over antallet af konkurser. Den ene er, at det rent faktisk går ganske fint i branchen. Den anden er, at omfanget af konkurserne er mindre. Der er markant mindre omsætning i de virksomheder, der er gået konkurs. Det samme gælder for de ansatte i virksomhederne. Der er halvt så mange ansatte i de virksomheder, der drejer nøglen om, og deres jobmuligheder er gode, da der er mange virksomheder i branchen, der mangler medarbejdere, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri.

Der er halvt så mange ansatte i de virksomheder, der drejer nøglen om, og deres jobmuligheder er gode, da der er mange virksomheder i branchen, der mangler medarbejdere.

Relateret indhold