Malerne savner håndværkerfradrag i genopretningspakken

Udbetaling af indefrosne feriepenge kunne suppleres med et øget håndværkerfradrag, så vi sikrer, at feriepengene sætter gang i hjulene i dansk erhvervsliv, mener Danske Malermestre.
Ole Draborg ønsker sig et øget håndværkerfradrag. Foto: Nicky De Silva.
Ole Draborg ønsker sig et øget håndværkerfradrag. Foto: Nicky De Silva.

Danske Malermestres direktør Ole Draborg savner initiativer i nattens aftale, der sikrer at dansk økonomi rent faktisk sættes i gang. Det kunne være et øget håndværkerfradrag og et oplevelsesfradrag.

Overordnet er det en fin aftale, dog er der ingen sikkerhed for at feriepengene rent faktisk bliver brugt og ikke blot ender på danskernes konti. Og bliver de brugt, er der heller ingen sikkerhed for, at de bliver brugt på noget, der kommer dansk økonomi til gavn, lyder bekymringen.

– Hvem siger ikke, at pengene i stor stil vil blive brugt på for eksempel flotte udlandsrejser i efteråret, nu hvor vi alle har været nødt til at tilbringe sommeren i Danmark? Et øget håndværkerfradrag og et oplevelsesfradrag ville sikre, at pengene kommer danske arbejdspladser og de små og mellemstore virksomheder til gavn, siger Ole Draborg.

Nattens genopretningsaftale – som er indgået mellem regeringen og Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet – skal stimulere dansk økonomi.

En delvis udbetaling af de indefrosne feriemidler svarende til tre ugers ferie skal – som en del af forskellige tiltag – altså være med at sætte gang i dansk økonomi.

Relateret indhold