IoT-fremtiden er her nu

Internet of Things er ikke længere et spændende fremtidsscenarie. IoT er nutiden. Antallet af IoT-produkter i verden har rundet 100 milliarder, så der er nok at tage af.
At forbinde fysiske ting med hinanden på nettet bliver et bærende fundament for fremtidens digitale løsninger - og vi kommer til at indsamle og bruge data i et uset omfang. Pressefoto.
At forbinde fysiske ting med hinanden på nettet bliver et bærende fundament for fremtidens digitale løsninger - og vi kommer til at indsamle og bruge data i et uset omfang. Pressefoto.

Det er en udvikling installatørvirksomheden make:net har mærket gennem de seneste år. Virksomheden arbejder med videoovervågning, kommunikation, bolignetværk, brandalarm, sikringsanlæg og stærkstrømsinstallationer.

– I forbindelse med forskellige typer installationsarbejde støder vi oftere og oftere på udfordringer, som vi løser ved at installere IoT-sensorer, som kan overvåge og rapportere data til kunderne. Det gør en kæmpe forskel for deres forretning, at de kan måle temperaturudsving, energiforbrug, fugt, oppe- og nedetid, brug af biler eller lokaler og meget mere, fortæller Martin Nielsen Nørskov, CCO i make:net.

Den øgede efterspørgsel på intelligente løsninger, har fået make:net til at tage konsekvensen – den har udskilt sine IoT-løsninger i virksomheden evenIoT.

IoT er også for smv’er – det skal være nemt at komme i gangInternet of Things åbner nogle helt nye muligheder for virksomhederne. Og der er brug for de intelligente løsninger for at udvikle bæredygtige løsninger og øge produktiviteten i de små og mellemstore virksomheder.

En rapport fra McKinsey viser, at virksomhederne kan hente en produktivitetsstigning på 20 procent fra 2020 til 2025 ved at digitalisere. Men de mindre virksomheder kender ikke nok til de datadrevne teknologier.

– Hvis vi skal have smv’erne med på vognen, skal det gøres nemt for dem. De skal i gang med de lavthængende frugter – små lavpraktiske projekter hvor de kan se, det gør en forskel med det samme. Det kan fx være ved at begynde at opsamle data fra deres ejendomme eller fra byggepladsen, så de kan være på forkant med, om lokalerne er optaget, om varmen og lyset er tændt eller måle, om der er oversvømmelser/vandskade på vej. Når du begynder at måle på dine bygninger og aktiver, får du et helt andet overblik og indsigt, fastslår den nyslåede direktør i evenIoT, Martin Nielsen Nørskov.

Og det behøver ikke være rocket science, slutter han: – Start med nogle få sensorer og find ud af, hvad I får ud af de data, I indsamler og skalér løsningen efterfølgende.

Relateret indhold