Familien bag Svanen Gruppen efter stort fald: “Vi valgte at tage hænderne i lommerne”

Brixhuus-familien leverer 24,8 mio. kroner efter skat på bunden i 2023. Sidste år lød resultatet på 57,4 mio. kroner.
I 1992 grundlagde Ingemann Brixhuus virksomheden, som sønnerne Michael og Morten Brixhuus blev medejere af i 1997.
I 1992 grundlagde Ingemann Brixhuus virksomheden, som sønnerne Michael og Morten Brixhuus blev medejere af i 1997.

Familieejede Brixhuus, der også ejer ejendomsudvikleren Svanen Gruppen, præsenterer et resultat for regnskabsåret 2023 på 24,8 mio. kroner. En stor tilbagegang for moderselskabet sammenlignet med de 57,4 mio. kroner året før.

Ifølge Michael Brixhuus, direktør og ejer, er årsagen dog enkel:

– Allerede i 2022, da renten begyndte at stige både meget og ofte, var vores strategi at ‘tage hænderne i lommerne’ og observere for en periode.

Læs også: Et år som salgsdirektør i Xella: “Der er optimisme at spore i horisonten”

– Vores plan blev at søge de bedste muligheder for fremtiden og holde vores aktiviteter til de solgte projekter, mens markedet kunne finde et naturligt og mere forudsigeligt leje, tilføjer broderen, Morten Brixhuus, der ligeledes er direktør og ejer af selskabet.

De to fortæller videre, at virksomheden har flere ben at stå på indenfor både det almene og professionelle marked, og at denne strategi viser sit værd i at marked som det nuværende.

Aktivitet i 2024

Yderligere oplyses det, at flere opkøbsmuligheder har vist sig i det seneste regnskabsår, hvilket gør at koncernen har kunnet fastholde sin udviklingspipeline på ca. 1.500 lejligheder og rækkehuse, som er solgte, og hvor der i de næste 3-4 år skal fokusere på at levere til kunderne.

Læs også: Efter fald på godt 2 milliarder: “Vi levede op til vores finansielle forventninger”

Ligeledes er 2024 opstartet med mange aktiviteter:

– 300 boliger i Høje Taastrup er netop sat i gang, og der afleveres op mod 275 boliger i Horsens, Høje Taastrup og Hørsholm allerede inden sommeren. Desuden tages første spadestik til 190 boliger i Frederiksværk, og flere projekter er ved at tage form, fortæller brødrene.

Forventninger til resultatet for 2024 ligger i niveauet 50-55 mio. kroner.

Relateret indhold