Erik Arkitekter er næsten fordoblet i størrelse på tre år

Regnskabsåret 2020 var på mange punkter unormalt, men hos Erik Arkitekter er de seneste års gode takter fortsat.
Sine Juul Praastrup, administrerende direktør i Erik Arkitekter. Pressefoto.
Sine Juul Praastrup, administrerende direktør i Erik Arkitekter. Pressefoto.

Byggeriet er brandvarmt lige nu. Det mærker man også hos Erik Arkitekter, hvor det blandt andet har givet udslag i en forøgelse af bruttofortjenesten på 20 procent i corona-året 2020.

Samlet set over de seneste tre år lander virksomheden på en 85 procents forøgelse af netop bruttofortjenesten. Så med lidt god vilje, kan man sige, at det landsdækkende arkitektfirma er fordoblet i størrelse. Og overskudsgraden er alle år fulgt med op, fortæller Sine Juul Praastrup, administrerende direktør i Erik Arkitekter beretter uddybende om nye tiltag:

– Vi brugte den første corona-hjemsendelse til at forberede åbning af en ny afdeling i Odense, hvor der allerede nu er tilknyttet 15 medarbejdere. Tre nye associerede partnere er udnævnt og de mange små som store tiltag forventes at bidrage til en yderligere vækst de kommende år, fortæller hun og påpeger, at man derfor har udbetalt en ekstraordinær bonus til alle medarbejdere upåagtet anciennitet og titel.

Digitale partnere

En af selskabets konkurrencefordele skal findes på det digitale område, mener Sine Juul Praastrup. Her har man styrket samarbejdet på tværs af landet, og det betyder, at man lettere har kunnet udbrede specialistviden til alle uanset projekttype.

Samtidig har Erik Arkitekters partnerdrevede model vist sig at have klare fordele i en digital kontekst. Den større bredde i ledelsen betyder, at den enkelte partner er tættere på flere medarbejderne og dermed mere synlig. Det har vist sig afgørende, når al kommunikation har været på distancen, forklarer Sine Juul Praastrup.

– Vi står i en ny virkelighed. Men vores blik for tradition kombineret med vores konstante udvikling af viden gør os stærke i markedet. Hos Erik Arkitekter vil vi forsætte med at fokusere 100 procent på det danske marked og vores rolle som uafhængig arkitektvirksomhed, siger hun.

I arkitektbranchen, forudser hun, er konsolideringsbølgen ikke overstået. Arkitema, Årstiderne og Henning Larsen med flere er opslugt af store rådgivende ingeniørvirksomheder. Men det giver plads til det rigtige hold.

– Selvom marts måned ikke er afsluttet, er det tydeligt, at væksten er fortsat i første kvartal af 2021, bidrager Sine Juul Praastrup.

Relateret indhold