En fjernelse af Retsforbeholdet er ingen snuptagsløsning

Bat-kartellet anbefaler et ja ved folkeafstemningen på torsdag, som de ser "som et skridt på vejen" mod bedre kontrol.
BAT-kartellet anbefaler et ja ved afstemningen på torsdag, da det giver bedre kontrol med udenlandske virksomheders eksistens, forklarer sekretariatschef Gunde Odgaard. Arkivfoto.
BAT-kartellet anbefaler et ja ved afstemningen på torsdag, da det giver bedre kontrol med udenlandske virksomheders eksistens, forklarer sekretariatschef Gunde Odgaard. Arkivfoto.

Fra såvel fagbevægelsen som fra arbejdsgiverorganisationerne har meldingen været helt klar: Stem ja. Blandt andre anbefaler BAT-kartellet medlemmerne af stemme ja:

– Det er ingen hemmelighed, at vi støtter ophævelsen af Retsforbeholdet. Det gør vi primært af to årsager. Formelt set får vi bedre muligheder for at sikre os de penge, vi måtte have til gode i andre lande. Det betyder ikke, at vi er så naive og blåøjede, at vi tror, at vi får alle pengene med det samme. Men det skal ses i sammenhæng med andre ting, som er i støbeskeen, herunder Håndhævelsesdirektivet, der giver bedre kontrol med udenlandske virksomheders eksistens, siger sekretariatschef i BAT, Gunde Odgaard til Dagens Byggeri.

Det er ingen hemmelighed, at vi støtter ophævelsen af Retsforbeholdet.

Gunde Odgaard Sekretariatechef i BAT

Postkasse eller messingskilt

Fagbevægelsen har blandt andet haft det problem, at virksomhederne reelt viste sig ikke at eksistere, når fagbevægelsen skal indkassere bod og lignende:

– Det ændrer Retsforbeholdet ikke på, men det kan andre ting gøre med bedre kontrol af, om virksomhederne ikke er andet end “et postkasseselskab eller et messingskilt”. At fjerne Retsforbeholdet er ikke en snuptagsløsning, men et skridt på vejen, siger Gunde Odgaard:

– Mere og mere kriminalitet bliver mere og mere grænseoverskridende, også sager i vores brancher med trusler og vold, vil man alt andet lige også få bedre muligheder for at tage op, hvis det er noget, politiet prioriterer, slutter Gunde Odgaard.

Relateret indhold