Adapteo Group
- Forankret i fem markeder: Danmark, Tyskland, Sverige, Norge og Finland.
- 370 ansatte i alt.
- 37.000 udlejningsmoduler eller 1.010.000 m2.
- Samlet salg i 2019 på 216.000.000 euro.
I en tid med voksende efterspørgsel på bæredygtige produkter og byggemetoder er det danske modulbyggeri i fremgang. Flere og flere bygherrer har fået øjnene op for præfab-byggeformen, der både minimerer byggetiden, letter transport og montage og åbner for kontinuerlig genanvendelse i nye byggeprojekter.
Efterspørgslen vokser
En virksomhed, der kan nikke genkendende til udviklingen og oplever den på første hånd, er Adapteo Group.
– Over de sidste 10 år har vi på det danske marked set en stærkt tiltagende interesse for modulbyggeri. Jeg er ikke i tvivl om hvorfor. Det imødekommer et stigende behov i samfundet for bæredygtige byggeløsninger. Modulerne kan nemlig genanvendes kontinuerligt i nye projekter og bidrager dermed til en cirkulær økonomi, fortæller Mads Blom, administrerende direktør i Adapteo Danmark.
Den øgede efterspørgsel kommer især fra de offentlige bygherrer.
– Mange kommuner og regioner har fået øjnene op for, at modulløsninger på effektiv og miljørigtig vis kan opfylde akutte behov for skoler, institutioner, kontorer og beboelse. I stedet for at bruge mange millioner på for eksempel at bygge en ny skole, som måske ikke er aktuel om 10 år, når børnetallet igen er faldet, vælger flere og flere kommuner de midlertidige modulløsninger. Dermed er modulbyggeri ikke alene en bæredygtig, men også en økonomisk bedre løsning, som giver mulighed for at udnytte de gode væksttider uden at binde kapital i dyre bygninger.
Klare vækstambitioner i en bæredygtig byggebranche
At modulbyggeri er en byggemetode med vind i sejlene, viser sig blandt andet ved, at Adapteo Group i 2019 blev børsnoteret i kølvandet på sin løsrivelse fra maskinudlejningsgiganten Cramo:
– I både Danmark og resten af Norden har Adapteo gennemgået en markant udvikling: Vi er gået fra at være en afdeling i Cramos organisation orienteret mod maskinudlejning til i dag at have 100 procent fokus på produktion og levering af modul- og pavillonløsninger. I dag er vi børsnoteret og danner en uafhængig koncern adskilt fra Cramo. Det fortæller os med al tydelighed, at der er et kæmpe og ikke mindst stigende marked for genanvendeligt modulbyggeri – i Danmark såvel som i resten af Norden, siger Mads Blom og fortsætter:
Direktøren beretter om en markant øget omsætning og lufter ambitioner om at fordoble omsætningen i 2025.