Cowi fik rekordindtjening

Rådgivningskoncernen Cowi har offentliggjort regnskabet for 2014, og det blev med den hidtil højeste indtjening i virksomhedens historie - det giver mod på flere opkøb.
Resultatet før skat i Cowi-gruppen steg i 2014 med 28 procent til 253 millioner kroner. Foto: Cowi.
Resultatet før skat i Cowi-gruppen steg i 2014 med 28 procent til 253 millioner kroner. Foto: Cowi.

Cowi har gennem den seneste tid opkøbt en del aktiviteter rundt om i verdnen. Nu er de klar med årsregnskabet for 2014, og det lader til, opkøbsstrategien ikke ligefrem har slået fejl.

Resultatet før skat i Cowi-gruppen steg således i 2014 med 28 procent til 253 millioner kroner fra 198 millioner kroner året før af en omsætning på i alt 5.313 millioner kroner. Driftsindtjeningen (EBIT) voksede til 223 millioner kroner mod 200 millioner kroner i 2013 – svarende til en stigning på knap 12 procent.

Vi er kommet styrket ud af 2014, og derfor møder vi det nye år med store forventninger.

Lars-Peter Søbye Administrerende direktør i Cowi-gruppen

– Cowi leverede i 2014 sit bedste resultat nogensinde, samtidig med at vi styrkede vores position gennem flere strategiske opkøb. Vi vil også i 2015 have fokus på at vokse og købe virksomheder inden for højvækstområder som eksempelvis infrastruktur, energi og vand, der kan tilføre yderligere specialistkompetencer på områder, hvor vi i forvejen er stærke, siger Lars-Peter Søbye, administrerende direktør i Cowi-gruppen, i en pressemeddelelse.

I 2014 opkøbte Cowi blandt andet den britiske ingeniørvirksomhed Donaldson Associates Ltd., som er blandt verdens førende rådgivere, når det gælder tunnel- og undergrundsprojekter. Cowi styrkede ligeledes sin position på jernbaneområdet med købet af den danske virksomhed Apsilon, som er specialiseret inden for signalsystemer til jernbaner.

Kursen sat mod ekspansion

– Cowi er i dag inde i en robust udvikling, hvor store dele af virksomheden leverer solide resultater. Derfor er kursen nu sat mod at ekspandere og udvide forretningen, hvilket er en naturlig fortsættelse af vores strategi om fortsat profitabel vækst, siger Lars-Peter Søbye.

Han fremhæver, at COWI opererer i et voksende globalt rådgivermarked, som i høj grad er drevet af en stigende urbanisering, hvor stadig flere mennesker flytter mod storbyerne.

– Den økonomiske udvikling er for øjeblikket præget af, at regeringer verden over investerer massivt i infrastruktur, energi, miljø, skoler og hospitaler for at skabe vækst og beskæftigelse. Det kræver rådgivere, og derfor optimerer Cowi konstant forretningen, for at vi til enhver tid kan levere den rigtige rådgivning med de rigtige kompetencer til den rigtige pris, siger Lars-Peter Søbye.

Cowi har i 2014 taget en række yderligere skridt for at skabe en mere globalt integreret organisation. Det har skærpet Cowi’s konkurrenceevne, fordi man i dag kan levere projekter uafhængigt af geografi og tidszoner. Og resultatet kan aflæses i form af flere vundne projekter.

Et konkret resultat var, da Cowi i efteråret 2014 vandt opgaven med at designe verdens største flydende bro i Bjørnafjord i Norge. Dette er et ekstremt komplekst projekt, som involverer specialister fra både Canada, USA, Danmark og Norge foruden en række eksterne partnere.

I 2015 forventer Cowi fortsat at vokse og øge indtjeningen, idet udsigterne på de markeder, hvor Cowi i forvejen står stærkt, er meget lovende.

– Vi er kommet styrket ud af 2014, og derfor møder vi det nye år med store forventninger. Cowi står nu bedre rustet end nogensinde til at byde på, vinde og løse nogle af de mest krævende ingeniørmæssige opgaver i verden, siger Lars-Peter Søbye.

Relateret indhold