CASA: Vækst igen fra 2016

Byggekoncernen vil bruge 2015 til at konsolidere og implementere nye satsninger på renoveringsmarkedet og afdeling i København. Men væksten kommer tilbage i 2016, siger stifter og hovedaktionær Michael Mortensen.
Den 43-årige hovedaktionær Michael Mortensen betegner 2015 som et mellemår, hvor de senere års vækst skal have lov til at konsolidere sig, inden man planlægger yderligere vækst fra 2016. Foto: CASA A/S.
Den 43-årige hovedaktionær Michael Mortensen betegner 2015 som et mellemår, hvor de senere års vækst skal have lov til at konsolidere sig, inden man planlægger yderligere vækst fra 2016. Foto: CASA A/S.

Byggefirmaet CASA A/S

  • Omsætning 2014: 906 mio. kr.
  • Resultet før skat 2014: 55 mio. kr.
  • Antal ansatte: 85
  • Hovedkontor i Horsens, afdeling i København

Gennem de senere år er det gået stærkt i byggekoncernen CASA, hvor omsætningen er steget markant. Sidste år nåede virksomheden en omsætning på godt 900 millioner kroner mod ca. 535 millioner kroner året før – en stigning på 70 procent.

– Vi har haft nogle travle år, hvor vi blandt andet har lanceret en stor satsning på renoveringsmarkedet, som for alvor kom i gang i 2014. Så vi puster lidt ud i år, og så vækster vi igen efter planen fra 2016, siger Michael Mortensen, som er arbejdende bestyrelsesformand og hovedaktionær i CASA A/S.

Mange år i denne branche har lært mig, at så længe der ingen underskrift er på kontrakten, så er der heller ingen opgave.

Stifter Michael Mortensen CASA A/S

Stor opgave i Viborg

Mange entreprenørvirksomheder og byggefirmaer har de senere år øget fokus på renoveringsmarkedet, hvor der investeres milliarder i klima- og energirenovering i mange store almene boligbebyggelser. Og CASAs nyetablerede renovationsafdeling er kommet rigtigt godt fra start med blandt andet godt 300 boliger i Horsens og senest 504 lejligheder i en bebyggelse i Viborg, der skal renoveres fra efteråret 2015 og tre år frem.

– Vi har nu en decideret renoveringsafdeling, som ledes af en sektionschef med egne folk, så vi mener det helhjertet og går til opgaven med både store ambitioner og stor energi. Men det bliver primært i Jylland det første par år. Senere – når vi for alvor er etablerede – går vi mere markant ind på Sjælland, siger Michael Mortensen til Dagens Byggeri.

En enkelt renovering er dog i pipeline i hovedstaden, hvor rigtig mange af koncernens nybyggeri-opgaver også er hentet. Blandt andet derfor har byggefirmaet valgt at åbne en afdeling i København, hvor man 1. marts kunne slå dørene op i Nordhavnen. Her har 35 ansatte deres daglige gang, mens de øvrige 50 har deres skrivebord på hovedkontoret på havnen i Horsens.

Stor volumen i København

I øjeblikket arbejder virksomheden blandt andet med boligbyggerierne Sundmolen og Kronløbshuset i Nordhavn, Jacobsens Have i Valby samt flere byggerier på Amager. Og senere skal man i gang med etableringen af Kærholm, der med 193 lejligheder bliver den første af i alt 10 nye boligøer med fællesbetegnelsen ‘Enghave Brygge’, som etableres i et område mellem Fisketorvet/Havneholmen og Cirkuspladsen.

– I vores branche kan man jo sagtens arbejde med flere projekter i København uden at have en afdeling i byen. Men efterhånden har vi fået så stor volumen i hovedstadsområdet, at det gav god mening med en fast base, siger den 43-årige tømreruddannede indehaver, der rent faktisk grundlagde CASA som teenager tilbage i 1980’erne.

Det er dog ikke kun i hovedstadsområdet og hjemmebanen Østjylland, CASA opererer i. Således er det også CASA, der skal opføre Rambølls kommende kontordomicil i Esbjerg samt Retsbygningen i Svendborg – sidstnævnte er et OPP lige som CASAs tre p-hus-projekter ved henholdsvis Regionshospitalet Horsens, Regionshospitalet Silkeborg samt DNU i Skejby ved Aarhus.

Senest har CASA indgået optionsaftale om udvikling af den 75.000 kvadratmeter store Campusgrund i Horsens.

100 mio. om måneden

Virksomheden har ingen håndværkere fastansat. Alle underleverandører hyres ind til hvert enkelt projekt, og i øjeblikket estimerer Michael Mortensen, at man har cirka 1.000 timelønnede i gang med projekter rundt om i landet. Dertil kommer endnu flere, der er beskæftiget i industrien med produktion af byggematerialer.

– Selv om vi betegner 2015 som et “puste ud-år”, så kan vi naturligvis ikke hvile på laurbærrene. Vi skal konstant udvide vores pipeline af indkommende opgaver, for der skal altså sælges for op mod 100 millioner kroner om måneden for at holde butikken kørende. Og sådan 20-22 arbejdsdage går jo hurtigt, smiler han og tilføjer:

– Heldigvis har vi fået en række gode faste kunder, og vi har da også spændende projekter på vej på opgavehylden. Men mange år i denne branche har lært mig, at så længe der ingen underskrift er på kontrakten, så er der heller ingen opgave, fastslår han over for Dagens Byggeri.

Efter indgang af store ordrer i marts måned har CASA p.t. en ordrebeholdning på 1,7 milliarder kroner.

Michael Mortensen har desuden Ejendomsselskabet CASA A/S med en portefølje af ejendomme i Horsens, Aarhus og København med en værdi af 1,5 milliarder kroner.

- Selv om vi betegner 2015 som et 'puste ud-år', så kan vi naturligvis ikke hvile på laurbærrene. Vi skal konstant udvide vores pipeline af indkommende opgaver, for der skal altså sælges for op mod 100 millioner kroner om måneden for at holde butikken kørende, konstaterer Michael Mortensen. Foto: CASA.
– Selv om vi betegner 2015 som et ‘puste ud-år’, så kan vi naturligvis ikke hvile på laurbærrene. Vi skal konstant udvide vores pipeline af indkommende opgaver, for der skal altså sælges for op mod 100 millioner kroner om måneden for at holde butikken kørende, konstaterer Michael Mortensen. Foto: CASA.

Relateret indhold