BedreBolig styrker samarbejde

På Mors har en gruppe lokale håndværkere og energikonsulenter indgået et samarbejde for at øge kvaliteten i rådgivningen i forbindelse med BedreBolig-ordningen. De råder andre faggrupper til at gøre det samme.
Landets håndværkere begynder at samarbejde i uformelle konsortier, når ordrebogen fyldes med energirenoveringsprojekter. Foto: Colourbox.
Landets håndværkere begynder at samarbejde i uformelle konsortier, når ordrebogen fyldes med energirenoveringsprojekter. Foto: Colourbox.

Landets håndværkere begynder at samarbejde i uformelle konsortier, når ordrebogen fyldes med energirenoveringsprojekter af renoveringslystne boligejere. Sådan lyder det fra Dansk Byggeri, der følger udviklingen i branchen tæt:

– Vi kan se, at faggrupperne inden for byggeriet begynder at samarbejde uformelt, når efterspørgslen efter energirenoveringer stiger blandt boligejerne. Årsagen er, at det handler om at finde den bedst mulige løsning, når der er nok at tage fat i, frem for kun at mele sin egen kage. Og så trækker man simpelthen samarbejdspartnere ind, fordi man har tillid til, at det på sigt kan give noget tilbage, siger Michael H. Nielsen, der er direktør i Dansk Byggeri.

Den nye energirenoveringsordning, BedreBolig, er for nyligt blevet landsdækkende og markedsføres massivt i den kommende tid. Formålet med ordningen er at fremme energirenoveringer blandt boligejere.

– I Dansk Byggeri håber og tror vi, at BedreBolig kan få markedet i gang og skabe en øget efterspørgsel. Og så er jeg sikker på, at rigtig mange håndværkere vil stå på spring til at gå i uformelle eller formelle samarbejder om helhedsorienterede løsninger i regi af BedreBolig, fortæller Michael H. Nielsen.

Fast fordeling

I Nykøbing Mors er en gruppe lokale håndværkere og energikonsulenter allerede godt i gang med samarbejdet. Her er både tømrere, VVS’ere, energikonsulenter og el-installatører gået sammen i et uformelt konsortium kaldet EnergiHåndværkerne, hvor næsten alle er uddannede BedreBolig-rådgivere. Men arbejdsfordelingen ligger fast.

– Vi har en klar arbejdsfordeling, hvor det altid er den samme BedreBolig-rådgiver, der laver BedreBolig-planen. Vælger boligejeren at energirenovere for minimum 12.500 kroner, og bruger han nogle af os andre fra EnergiHåndværkerne som leverandører, får han BedreBolig-planen gratis. Arbejdsfordelingen betyder, at vi kan give bedre rådgivning, og at vi kan specialisere os inden for vores felt, siger Claus Martinussen fra Nykøbing El-service, der er BedreBolig-rådgiver og en del af EnergiHåndværkerne.

Tillid er nøglen

I Nykøbing Mors er der kun positivt at sige om de uformelle samarbejder. Og der er samtidig gode råd at hente for andre, der vil i gang med lignende samarbejder.

– Jeg kan kun anbefale andre at samarbejde med andre faggrupper. Ikke mindst i forbindelse med BedreBolig, der lægger op til helhedsorienteret rådgivning og dækkende udførelse. Er man ikke selv BedreBolig-rådgiver kan man for eksempel finde en rådgiver i sit lokalområde, som man kan samarbejde med. Og går man i gang med uformelle samarbejder, kan jeg kun sige, at tillid er nøglen til succes, lyder det gode råd fra Claus Martinussen.

BedreBolig blev landsdækkende den 13. oktober, og ordningen er skudt i gang af en massiv markedsføringskampagne, der vil køre frem til 2016. Er du håndværker, og har du interesse i at indgå i et uformelt samarbejde med en BedreBolig-rådgiver i dit område, kan du finde en liste over de uddannede rådgivere på www.BedreBolig.dk.

Relateret indhold