150 mio. til bedre uddannelse

Regeringen lægger op til, at der afsættes penge til blandt andet nyt udstyr til erhvervsuddannelserne.
Hos Tekniq er man godt tilfreds med, at der afsættes 150 millioner kroner til erhvervsskolerne. Foto: Colourbox.
Hos Tekniq er man godt tilfreds med, at der afsættes 150 millioner kroner til erhvervsskolerne. Foto: Colourbox.

Undervisningsminister Christine Antorini har netop foreslået, at erhvervsskolerne får en bevilling på 150 millioner kroner – som er øremærket udstyr og højere kvalitet. Det er noget, der gennem længere tid har været efterspurgt, og håbet er nu, at det kan være med til at styrke uddannelserne.

Det er naturligvis også noget, der tages positivt imod – blandt andet hos arbejdsgiverforeningen Tekniq, som håber, at forslaget får bred opbakning i Folketinget.

Hvis vi skal sikre, at den nye erhvervsuddannelsesreform bliver en succes (…), så kræver det, at skolerne løbende investerer i kvalitet i undervisningen og i nødvendigt, tidssvarende teknisk udstyr.

Underdirektør Tina Voldby Tekniq

– De 150 millioner kroner er en rigtig glædelig nyhed, som vi håber, Folketinget bakker op om. Pengene er tiltrængt, da erhvervsskolernes udstyr langt fra lever op til behovet og heller ikke følger med den teknologiske udvikling i erhvervslivet, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq, i en pressemeddelelse.

Kræver investeringer

I det hele taget har Teqniq stort fokus på uddannelsernes fremtid, og hvordan de unge bedst muligt rustes til fremtiden – og det kræver kvalitet i undervisningen.

– Installationsbranchen har brugt den nye erhvervsuddannelsesreform til at udvikle to helt nye erhvervsuddannelser – nemlig en ny elektriker- og en ny vvs-energi-uddannelse, som matcher det fremtidige behov for kompetencer i virksomhederne, fortæller Tina Voldby.

Men fremtidens behov stiller også krav til uddannelserne.

– Hvis vi skal sikre, at den nye erhvervsuddannelsesreform bliver en succes og flere dygtige unge finder vej til vores uddannelser, så kræver det, at skolerne løbende investerer i kvalitet i undervisningen og i nødvendigt, tidssvarende teknisk udstyr til brug for undervisningen, siger hun.

– Hele det vedvarende energiområde har jo været inde i en rivende udvikling. Det er jo både solceller og varmepumper, men det er jo også hele køle- og ventilationsområdet – for ikke at nævne hele automatiseringen i industrien, altså robot-teknologien og så videre, uddyber Tina Voldby over for Dagens Byggeri.

– Så det er virkelig tiltrængt, og det er super dejligt, at ministeren har set, at her var der et tiltrængt behov, slår hun fast.

Mange praktikpladser

Et lyspunk for Tekniq er imidlertid antallet af praktikaftaler, som bliver indgået på både el- og vvs-området.

– Vi er super glade for udviklingen i øjeblikket. Vi har haft pæne stigninger gennem hele 2014, og her i første kvartal af 2015, som der lige er kommet tal for, der har vi en yderligere stigning på 15 procent i indgåede uddannelsesaftaler i forhold til sidste år. Så vi er faktisk over niveauet før kriseårene, lyder det fra Tina Voldby.

Relateret indhold