Turisme-millioner går til udvikling af kendt, vestjysk fiskerby

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter fem turismeprojekter med i alt 82 mio. kroner - ét af dem er i Hvide Sande, hvor bl.a. ’Byens Plads’ skal indrettes.
Visualisering af kommende svingbro i Hvide Sande
Kommende svingbro i Hvide Sande skal forbinde midtbyen med sluseøen og give besøgende endnu en god grund til at parkere bilen udenfor bymidten. Foto: Lytt Architecture.

Med den nye nationale turismestrategi ’Veje til bæredygtig turismevækst’ støtter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse fem forskellige turismeprojekter med i alt 82 mio. kroner.

Investeringen i turismeinfrastruktur og områdefornyelse skal tiltrække flere turister og deraf nye private investeringer, særligt inden for kyst- og naturturismen i de mindre byer.

Læs også

DTU: Manglende klimasikring vil koste over 400 milliarder

Morten Dahlin, minister for byer og landdistrikter, ser frem til den kommende investering:

– Vi har særligt brug for private investeringer uden for de store byer, så lokale turistdestinationer kan udvikle sig endnu bedre i fremtiden. Derfor er det afgørende, at Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu kan give et millionløft til flere projekter på tværs af landet, siger han.

Skub i den fysiske udvikling

De fem projekter er hver især valgt, fordi de har stor betydning for vækst og beskæftigelse i hele landet.

Dorte Krak, administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, udtaler:

– Vi forventer, at vi med midlerne til de udvalgte projekter for alvor får sat skub i de private investeringer via fysisk udvikling af lokale turismeområder i hele landet. For bestyrelsen er indsatsen vigtig, og det ligger os stærkt på sinde, at disse midler kommer til at gøre en forskel i de områder, hvor der er et uforløst udviklingspotentiale.

Tilskud på 20 mio. kroner

Ét af de projekter, der vil modtage støtte ifm. turismestrategien, er i Hvide Sande, hvor man nu kan se frem til, at et beløb på 20 mio. kroner muliggør etableringen af en ny svingbro samt indretningen af byens nye samlepunkt ’Byens Plads’.

– Svingbroen og Byens Plads er et led i den udviklingsplan og helhedsplan, vi har vedtaget for Hvide Sande, og vi ser frem til de mange muligheder og investeringer det vil medføre for Hvide Sande, siger Søren Elbæk, formand for Erhvervs-, Klima- og Arbejdskraftudvalget (EKA, red.) i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Læs også

Realdania giver 60 lokale fællesskaber et sted at mødes

Projekt i Hvide Sande er resultatet af et bredt samarbejde mellem Erhvervsfremmebestyrelsen, Realdania, Hvide Sande Havn, Dansk Kyst- og Naturturisme og Ringkøbing-Skjern Kommune.

I 2025 igangsættes en arkitektkonkurrence, og det forventes, at både svingbro og ’Byens Plads’ vil stå færdige ved udgangen af 2027.

Relateret indhold